ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Διέλυσε δύο αδέλφια ο καρκίνος - Δεν τους εγκρίνουν για ΕΕΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Διέλυσε δύο αδέλφια ο καρκίνος - Δεν τους εγκρίνουν για ΕΕΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δύο αδέλφια από την Ελλάδα που εδώ και πολλά χρόνια είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο και σύμφωνα με τον σύνδεσμο ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, δεν καταφέρνουν να λάβουν το ΕΕΕ, αφού απορρίπτονται συνεχώς για διάφορους λόγους.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Τα αδέλφια Κουτσουλάμπρου κατάγονται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Αγρίνιο. Η Α. Κουτσουλάμπρου είναι 57 ετών και βρίσκεται στη Κύπρο από το 1997 ενώ ο αδελφός της Γ. Κουτσουλάμπρου είναι 53 ετών και βρίσκεται στη Κύπρο από το 2002.

Το 2017 ο Γ. Κουτσουλάμπρου διαγνωστηκε με καρκίνο στον αδένα όπου ο οργανισμός παράγει σάλιο ενώ το 2018 διαγνωστηκε με δεύτερο καρκίνο στους πνεύμονες.

Ο Γ. Κουτσουλάμπρου όπως και η αδερφή του δεν έχουν λάβει το δημόσιο βοήθημα ενώ έχουν κάνει πολλαπλές φορές προσπάθειες για αίτηση Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα(ΕΕΕ) .

Η Α. Κουτσουλάμπρου διαγνώστηκε με διάφορες παθολογικές ασθένειες και λαμβάνει αρκετή φαρμακευτική αγωγή. Οι παραπάνω εκτός από την απουσία εισοδήματος λόγω ανικανότητας να εργαστούν αντιμετωπίζουν τις ατέλειωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες ανακυκλώνουν απορριπτικά τις όσες προσπάθειες έχουν γίνει από τα δύο αδέλφια (Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν πραγματοποιηθεί συνεντεύξεις από τον κοινωνικό λειτουργό του Συνδέσμου μας καθώς και έχουν δοθεί οικονομικές καταστάσεις και ιατρικές εξετάσεις και των δύο. Η γνωστοποίηση των στοιχείων τους έχει γίνει με τη συγκατάθεση τους).

Στα πλαίσια του προγράμματος AFTER WORK –IN THE WOODS που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στις 27/9/2018, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας (Νοτιοδυτική είσοδος) ενημερώθηκε το κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση αλλά και γενικότερα όλο τον κοινωνικό ιστό της πολιτείας μας. Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε ο σύνδεσμος ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, το Δίκτυο Συνεργασίας ΔΡΑΝ και η Κοινότητα Φίλων Πάρκου Αθαλάσσας υπηρετώντας ένα διπλό κοινωνικό σκοπό.

Ο πρώτος σκοπός είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών για ίση μεταχείριση και πρόσβαση στην θεραπεία της νόσου. Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων έχουν παραδοθεί στον Σύνδεσμο Καρκινοπαθών ΕΛ.Α.ΖΩ (Ελπίζω – Αγωνίζομαι – Ζω) σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα χέρι βοηθείας σε συνανθρώπους μας που έχουν ‘εγκλωβιστεί’ στις διάφορες διαδικασίες του κράτους πρόνοιας στους οποίους δεν παρέχονται οι πρώτες βασικές ανάγκες (π.χ. υγεία – τροφή – οικονομικό εισόδημα).

Ο δεύτερος σκοπός είναι η έμπρακτη στήριξη, οικονομική και ψυχολογική, προς δύο συνανθρώπους μας για την ανάδειξη ακόμα μιας περίπτωσης που αν και η συγκεκριμένη αποτελεί μία από τις πολλές που βρίσκουν τους συμπολίτες μας ανίκανους να επιβιώσουν για πολλούς, κρατικούς...λόγους.

Ο σύνδεσμος ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ και το Δίκτυο Συνεργασίας ΔΡΑΝ προσπαθούν καθημερινά μέσα από διάφορες δράσεις κοινωνικού, ανθρωπιστικού, περιβαλλοντικού και αθλητικού χαρακτήρα να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό ιστό του τόπου μας αφού σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, βλέπουν πως σιγά σιγά ξεχνάμε σαν πολίτες τι ζητάμε από το κράτος αφήνοντας το κράτος να ζητά μόνο απ'τους ίδιους τους ανθρώπους που το αποτελούν χωρίς να υπολογίζει τα δικαιώματα τους, χωρίς να ξέρουμε...τα δικαιώματα μας.

Εν κατακλείδι, η προσφορά και η αγκαλιά του κόσμου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσε ώθηση και φωνή στις οργανώσεις ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι τους αλλά, το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσουν και να σταθούν 'ΑΣΠΙΔΑ' σε ανθρώπους που χρειάζονται πραγματικά στήριξη και προστασία απ'την σημερινή κατάντια μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top