ΚΟΣΜΟΣ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ- ‘Το ανακοινώσαμε προεκλογικά’

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ- ‘Το ανακοινώσαμε προεκλογικά’

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου επιβεβαίωσε σήμερα (Παρασκευή ε/11) ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ένα μέτρο που έχει ήδη υλοποιήσει ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

"Οπως το ανακοινώσαμε ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ" γνωστοποίησε ο Μπολσονάρου με μήνυμά του στο Twitter. "Το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο κράτος και εμείς πρέπει να το σεβαστούμε αυτό απόλυτα" συμπλήρωσε ίδιος.

Λίγο μετά το tweet του που δημοσιεύτηκε στην πορτογαλική και την αγγλική γλώσσα, ο ακροδεξιός πρόεδρος υποστήριξε σε μια συνέντευξη Τύπου πως δεν πιστεύει ότι αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να δημιουργήσει "βαρύ κλίμα" στις σχέσεις μεταξύ της Βραζιλίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

"Νιώθουμε τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον λαό του Ισραήλ και για τον αραβικό λαό. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα με κανέναν. Θέλουμε να έχουμε εμπορικές σχέσεις με όλον τον κόσμο και να αναζητούμε ειρηνικές λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων" υπογράμμισε.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα από την ισραηλινή εφημερίδα Hayom, που πρόσκειται στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπολσονάρου υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρέπει να είναι ελεύθερο στο να επιλέξει την πρωτεύουσά του. "Οταν με ρωτούσαν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εάν θα το έκανα μόλις γινόμουν πρόεδρος, εγώ απαντούσα "ναι", εσείς αποφασίζετε ποια είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, όχι τα άλλα κράτη" σημείωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί Ζακάκι: Σύλληψη 62χρονου - Λήφθηκαν τεκμήρια από την Αστυνομία



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top