ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Νέες συνήθειες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχουν υιοθετήσει την τελευταία διετία, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και ακρίβειας οι Κύπριοι, ακόμη και κατά την περίοδο των γιορτών του Πάσχα.

Το πασχαλινό τραπέζι γίνεται μικρότερο, οι αγορές περιορίζονται ενώ υπάρχουν κι αυτοί που δεν κάνουν καν τραπέζι.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «φέτος το Πάσχα το κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού ήταν κατά μέσο όρο 7,5% πιο ακριβό από πέρσι»

«Ο κόσμος στις αγορές, δυστυχώς, δεν ψώνιζε με τον ίδιο αυθορμητισμό και τη χαρά που ψώνιζε πάντα για το Πάσχα. Έβλεπες στα πρόσωπα του κόσμου ένα σκεπτικισμό, μια σοβαρότητα και μια διστακτικότητα. Δεν ήταν όπως άλλες χρονιές», είπε συγκεκριμένα.

Μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι «οι πολίτες κοίταζαν στο ράφι σχολαστικά, έβλεπαν τις τιμές και σύγκριναν και μετά έβαζαν κάτι στο καλάθι τους»

«Αυτό που παρατηρήσαμε φέτος είναι ότι χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου εκείνη η χαρά των ημερών που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.  Περιορίστηκε το οικογενειακό εισόδημα, όχι μόνο από την ακρίβεια των προϊόντων αλλά και από το ρεύμα, τα καύσιμα και τις δόσεις. Όλα μαζί έκαναν τον κόσμο φέτος να μην ένιωθε ψυχολογικά όπως ένιωθε κάθε Πάσχα», πρόσθεσε.

Ένα αλλιώτικο Πάσχα φαίνεται να ήταν το φετινό, αφού ορισμένες οικογένειες δεν έκαναν καν τραπέζι αφήνοντας το αίσθημα της επιβίωσης να κυριαρχήσει, άλλες οικογένειες επέλεξαν να μαγειρέψουν προϊόντα που αποτελούν φθηνότερες επιλογές ενώ άλλες έκαναν τραπέζι για πιο λίγα άτομα.

Αυξήσεις τιμών

Όσο αφορά αυξήσεις τιμών, ο κύριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι «στα προϊόντα δεν αναμένονται άλλες αυξήσεις τους επόμενους 2-3 μήνες, δεν μπορούν να πάνε πιο πάνω»

«Στα καύσιμα μέχρι το τέλος του Μάη μπορεί να έχουμε μειώσεις ενώ το ρεύμα δεν προβλέπεται ότι θα μειωθεί, να παρακαλούμε να μην αυξηθεί», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top