ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επιστράφηκε η άδεια στην Cobalt

Επιστράφηκε η άδεια στην Cobalt

Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Αρχής Αδειοδότησης Αερομεταφορών για ανάκληση της άδειας αερομεταφορέα που είχε εκδώσει για την Cobalt.

Μάλιστα, το ίδιο δικαστήριο αποδέχθηκε την Πέμπτη (1/11) τα προσωρινά απαγορευτικά μέτρα που ζήτησε η αεροπορική εταιρεία Virgin Airlines.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», για τα προσωρινά απαγορευτικά μέτρα που πέτυχαν οι νομικοί της Virgin Airlines στην Κύπρο, θα κριθούν αρχές της ερχόμενης εβδομάδας από το δικαστήριο, αν θα ακυρωθούν ή θα μονιμοποιηθούν, αφού η Αρχή Αδειοδότησης Αερομεταφορών κλήθηκε να παρουσιαστεί και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της άρσης των απαγορευτικών μέτρων την Δευτέρα (5/11).

Η εν λόγω αεροπορική εταιρεία, έχει συνεργαστεί με την Cobalt και φαίνεται να είναι η πρωτογενής κάτοχος των δικαιωμάτων της μεγάλης οικονομικής αξίας χρονοθυρίδας που χρησιμοποιούσε η δεύτερη, για τις πτήσεις προς Heathrow.

Η Virgin Airlines, κινδύνευε να χάσει τα δικαιώματά της στην χρονοθυρίδα, λόγω της ακύρωσης της άδειας της Cobalt.

Ωστόσο, τώρα, με την επιστροφή της άδειας στην Cobalt, ακόμα και αν δεν μονιμοποιηθεί από το δικαστήριο, έχει τον χρόνο να διαπραγματευτεί από καλύτερη θέση με ενδιαφερόμενους επενδυτές και να αυξήσει τις πιθανότητες συμφωνίας, αφού κάποιοι απ’ αυτούς θέτουν ως προϋπόθεση την κατοχή των δύο αδειών, αερομεταφορέα και πτητικών επιχειρήσεων, για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους στην κυπριακή εταιρεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top