LIKE ONLINE

Συγκλόνισε Κύπρο και Ελλάδα ο 10χρονος Ανδρέας – Έτσι ιδρύθηκε το «Χαμόγελο του παιδιού» - VIDEO

Συγκλόνισε Κύπρο και Ελλάδα ο 10χρονος Ανδρέας – Έτσι ιδρύθηκε το «Χαμόγελο του παιδιού» - VIDEO

Στις 9 Νοεμβρίου 1995 ο 10χρονος, τότε, Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε στο ημερολόγιο του την τελευταία του επιθυμία λίγο πριν χάσει την μάχη για τη ζωή του: ήθελε να δημιουργηθεί ένας σύλλογος που θα προστατεύει όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη!

Ο Ανδρέας γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1985 και ήταν ένα παιδί με ιδιαίτερες ευαισθησίες και με τις «μικρές» του δυνάμεις πρόσφερε αγάπη και χαμόγελα σε όλους όσοι ήταν δίπλα του! Είχε τα δικά του όνειρα, τα δικά του θέλω και όλη τη ζωή μπροστά του. 

Ωστόσο, ο Ανδρέας το 1994  αρρώστησε, αλλά από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε την ασθένειά του με θάρρος και αξιοπρέπεια, συνεχίζοντας να προσφέρει δύναμη και χαμόγελο στους γύρω του.

Το Νοέμβριο του 1995 ο Ανδρέας αποτύπωσε το όραμά του στο προσωπικό του ημερολόγιο. Επιθυμία του ήταν να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα «ΧΑΜΟΓΕΛΟ»:

Μάλιστα ο Ανδρέας μοιράστηκε την επιθυμία του δημόσια, στην εκπομπή «Κόκκινη Κάρτα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. 

Από την πρώτη στιγμή όλοι οι συντελεστές της εκπομπής «αγκάλιασαν» τον Ανδρέα και έκαναν ό,τι ήταν εφικτό για να ακουστεί η φωνή του!

Κι όταν έφτασε η στιγμή που η φωνή του δεν έβγαινε, με μια χαρακτηριστική κίνηση ζωγράφισε ένα χαμόγελο στο δικό του πρόσωπο, ζητώντας όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα. 

Η απήχηση που είχε η εκπομπή ήταν πραγματικά ανέλπιστη! Στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο οι Έλληνες συγκλονίστηκαν και από την πρώτη στιγμή έσπευσαν με κάθε τρόπο να στηρίξουν το όραμα του Ανδρέα. Του Ανδρέα «όλων μας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή. 

Σε λιγότερο από ένα μήνα, ο 10χρονος Ανδρέας έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας όμως πίσω του: «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! 

Και το χαμόγελο που ζωγράφισε στο δικό του πρόσωπο, έγινε το χαμόγελο και η ελπίδα για τα εκατοντάδες παιδιά που κινδυνεύουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την εκπομπή με τον μικρό Ανδρέα: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top