Το ξέρατε; Γιατί τα πλήκτρα «F» και «J» του πληκτρολογίου έχουν προεξοχές

Το ξέρατε;  Γιατί τα πλήκτρα «F» και «J» του πληκτρολογίου έχουν προεξοχές

Για πολλούς το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή είναι η… προέκταση των χεριών τους. Εσείς τώρα που δεν έχετε επεξεργαστεί τα πλήκτρα του, καιρός να το πράξετε.

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε ότι τα πλήκτρα «F» και «J» («Φ» και «Ξ») να έχουν κορυφογραμμές, προεξοχές που βοηθούν τους χρήστες να τοποθετούν τα χέρια έτσι ώστε να εντοπίζουν τα σωστά πλήκτρα  χωρίς να κοιτάζουν το πληκτρολόγιο.

Με τους δείκτες τοποθετημένους στις δυο ραβδώσεις-κλειδιά, το αριστερό σας χέρι καλύπτει τα γράμματα A, S, D και F, ενώ το δεξί καλύπτει τα γράμματα J, K, L και το ερωτηματικό. Και οι δυο αντίχειρες, «ξεκουράζονται» στο πλήκτρο του space.

Οι δυο προεξοχές, ήταν μια ιδέα της Jane E.Botich προκειμένου να αυξηθεί η ταχύτητα και η ακρίβεια ενός χρήστη όταν πληκτρολογεί. Η πατέντα της Botich κατοχυρώθηκε το 2002.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο επικεφαλής του ΑΛΜΑ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε μια εκτενή συνέντευξη στο «Τ» μιλά για όλους και για όλα. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία των πρώτων υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τις θέσεις του ΑΛΜΑ και σημειώνει ότι το κόμμα, δεν πρόκειται να γίνει μέρος του κατεστημένου.

BEST OF TOTHEMAONLINE