ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για συνταγογραφούμενα φάρμακα- Σοβαρό πρόβλημα με αντιβιοτικά

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για συνταγογραφούμενα φάρμακα- Σοβαρό πρόβλημα με αντιβιοτικά

Στην επιβολή των μεγαλύτερων μέχρι σήμερα ποινών, σε φαρμακοποιούς προχώρησε το Συμβούλιο Φαρμάκων, αφού σε τρεις περιπτώσεις μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι χορήγησαν φάρμακα σε ασθενείς, χωρίς ιατρική συνταγή.

Όπως αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου Φαρμάκων, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι φαρμακοποιός χορηγούσε συνταγογραφούμενα σκευάσματα εξειδικευμένης χρήσης σε ασθενή, χωρίς να προσκομίσει ιατρική συνταγή.

Μάλιστα ο ίδιος φαρμακοποιός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είχε προχωρήσει στην επικαιροποίηση των τιμών των φαρμάκων, ενώ όταν του ζητήθηκε να καταθέσει γραπτός τις θέσεις του, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα το Συμβούλιο Φαρμάκων να του επιβάλει πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, φαρμακοποιός χορήγησε έντεκα συσκευασίες συγκεκριμένου συνταγογραφούμενου φαρμάκου, στο ίδιο άτομο χωρίς συνταγή και μάλιστα σε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με το πρόστιμο που του επιβλήθηκε να ανέρχεται στα 5.000 ευρώ.

Πρόστιμο 2.000 ευρώ επιβλήθηκε σε τρίτο φαρμακοποιό, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε από το Συμβούλιο, χορήγησε 18 συσκευασίες συνολικά από τρία διαφορετικά συνταγογραφούμενα σκευάσματα, χωρίς να υπάρχει συνταγή.

Πάντως το Συμβούλιο αποφάσισε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να εντείνει τους ελέγχους στα ιδιωτικά φαρμακεία, αφού κυρίως σε ότι αφορά τα αντιβιοτικά φάρμακα, υπάρχει πρόβλημα στην Κύπρο με τον μεγάλο αριθμό σκευασμάτων που χορηγούνται χωρίς συνταγή.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

«Κέντρο» πορνογραφικού υλικού η Κύπρος - Στο «μικροσκόπιο» οι έδρες πέντε εταιρειών

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια της 8χρονης Καισσαριανής - Άφησε την τελευταία της πνοή στο Μακάρειο

Έρχονται αλλαγές με το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά - Θα τοποθετηθούν τελικά χρονόμετρα;

Αναστάτωση σε Γυμνάσιο της Λάρνακας - Έλαβαν τηλεφώνημα για βόμβα

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΕξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν στη βάση του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top