Δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού κατά των διαδηλωτών με τα κίτρινα γιλέκα στο Παρίσι

Δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού κατά των διαδηλωτών με τα κίτρινα γιλέκα στο Παρίσι

Η γαλλική αστυνομία στο Παρίσι έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων, αλλά και εκτοξευτήρων νερού προκειμένου να διαλύσει συγκεντρωμένους διαδηλωτές με τα `κίτρινα γιλέκα` που διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος των καυσίμων, αλλά και για τις οικονομικές πολιτικές του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Πρόκειται για το δεύτερο Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων του κινήματος των `κίτρινων γιλέκων` που έχει προκαλέσει αναταραχή σε ολόκληρη την Γαλλία. Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, όπου και ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις, που τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο προεδρικό μέγαρο.

Μερικοί από τους διαδηλωτές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ μερικοί άλλοι είχαν ταμπέλες με συνθήματα που έγραφαν "Παραίτηση Μακρόν," και "Μακρόν, κλέφτη." Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας, οι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα που πρέπει να έχουν στα οχήματά τους, όλοι οι οδηγοί στην Γαλλία, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε μεγάλους οδικούς κόμβους και σε ολόκληρη την χώρα.

Οι διαμαρτυρίες αυτές, από τα φλεγόμενα οδοφράγματα, μέχρι τα κομβόι των φορτηγών που κινούνται με αργές ταχύτητες, προκαλούν προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση σε σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων, εμπορικά κέντρα, αλλά και βιομηχανίες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE