ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχητικά τα ποσοστά εθισμού στο διαδίκτυο σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ανησυχητικά τα ποσοστά εθισμού στο διαδίκτυο σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Στα ανησυχητικά ποσοστά εθισμού στο διαδίκτυο επικεντρώνεται η πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ναρκωτικά, γνωστή με την ονομασία Ομάδα Pompidou.

Προέδρευσα της Ομάδας είναι η Πορτογαλία, η οποία παρέλαβε την προεδρία από το Όσλο κατά την υπουργική συνάντηση στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια με στόχο τον καταρτισμό του προγράμματος εργασίας της Ομάδας, συμμετείχαν πέραν των 130 συνέδρων, περιλαμβανομένων υπουργών, κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών.

Το νέο πρόγραμμα της πορτογαλικής προεδρίας για την περίοδο 2019-2022 επικεντρώνεται στον εθισμό στο διαδίκτυο, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από την ιατρική κοινότητα ως παθολογία.

Η διαταραχή του εθισμού στο διαδίκτυο (Internet Addiction Disorder) καταστρέφει ανθρώπινες ζωές, προκαλώντας νευρολογικές επιπλοκές, ψυχολογικές διαταράξεις και κοινωνικά προβλήματα, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ιατρικής και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, αναφέρεται. Προστίθεται ότι σε Ευρώπη και ΗΠΑ καταγράφονται ανησυχητικά ποσοστά επικράτησης αυτού του είδους της διαταραχής, που κυμαίνονται μεταξύ 1,5 και 8,2%.

Εξάλλου η Ομάδα επιβεβαίωσε τη βούλησή της για καταπολέμηση του παγκόσμιου προβλήματος των ναρκωτικών και την εδραίωση του γεφυρωτικού της ρόλου μεταξύ της Ευρώπης και των γειτονικών χωρών, δίνοντας έμφαση στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Στην καταληκτική του διακήρυξη, οι συμμετέχοντες Υπουργοί εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, ανησυχία για την διαθεσιμότητα των ναρκωτικών και τον υψηλό αριθμό θανάτων που συνδέονται με ναρκωτικά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top