ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το γκολ του Σαλάχ την ΕΣΤΕΙΛΕ στα νοκ-άουτ, λίγο ΕΛΕΙΨΕ να πάθει ΕΜΦΡΑΓΜΑ στις καθυστερήσεις! (ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Το γκολ του Σαλάχ την ΕΣΤΕΙΛΕ στα νοκ-άουτ, λίγο ΕΛΕΙΨΕ να πάθει ΕΜΦΡΑΓΜΑ στις καθυστερήσεις! (ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, λίγο έλειψε να πάθει έμφραγμα στις καθυστερήσεις αλλά με γκολ του Σαλάχ επικράτησε 1-0 της Νάπολι στο Anfield και πέρασε στα νοκ-άουτ.

Sweet sixteen μπορούν πλέον να πουν οι Reds καθώς ήταν συνολικά ανώτεροι από την Νάπολι, έφτιαξαν πολλές φάσεις και δίκαια για δεύτερη σερί χρονιά θα είναι στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης – ως δεύτεροι πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ έπαιξε με τη φωτιά γιατί θα χρειαζόταν διαφορά δύο γκολ αν η Νάπολι σκόραρε, όμως παρότι έχασε τα άχαστα, το 1-0 ήταν αρκετό για να τη στείλει στους «16». Ο Σαλάχ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ, απίθανη ευκαιρία έχασε ο Μίλικ στο 92′ για να παγώσει το Anfield.

Δυνατά και με δύο φάσεις ξεκίνησε το ματς. Στο 7′ ο Ρόμπερτσον έβγαλε μόνο του τον Σαλάχ που έκανε τραγικό κοντρόλ και έχασε απίστευτη ευκαιρία, ενώ δύο λεπτά μετά, Ινσίνιε, Μέρτενς, Χάμσικ συνδυάστηκαν αλλά το πλασέ του Σλοβάκου πέρασε έξω. Ο Μίλνερ είχε κεφαλιά εκτός στόχου και στο 13′ σε μια φάση που σήκωσε πολλή συζήτηση, ο Φαν Ντάικ ίσως ήταν τυχερός που πήρε μόνο κίτρινη για το μαρκάρισμα στον Μέρτενς. Οσο περνούσε η ώρα οι Reds είχαν την πρωτοβουλιά και έπαιζαν περισσότερο μπροστά, όμως με τον Κουλιμπαλί να είναι εξαιρετικός η Νάπολι κρατούσε τον ρυθμό και το σκορ στο «μηδέν», όμως το 34′ η ομάδα του Αντσελότι έπαθε τη ζημιά. Ο Σαλάχ πέρασε τον Μάριο Ρουί και για πρώτη φορά τον Κουλιμπαλί και εκμεταλλεύτηκε την άσχημη τοποθέτηση του Οσπίνα για να τον νικήσει στην κλειστή γωνία για το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Με μεγάλη φάση ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος καθώς ο Σαλάχ έμεινε όρθιος μετά την πάσα του Φιρμίνο αλλά πλάσαρε άουτ και σιγά-σιγά ο ρυθμός ανέβαινε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Νάπολι ρίσκαρε περισσότερο για το γκολ που θα της χάρισε την πρόκριση και οι χώροι που άφηνε ήταν λουκούμι για τους γρήγορους επιθετικούς των γηπεδούχων. Στο 74′ ο Σαλάχ έφυγε αλλά με διπλή επέμβαση ο Οσπίνα κράτησε, με τον Κολομβιανό keeper να κάνει το ίδιο τρία λεπτά μετά στον Μανέ.

Στο 79′ φάνηκε η Νάπολι και βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά μετά τη μπαλιά του Ινσίνιε ο Καγιεχόν μόνος πλάσαρε ψηλά από εξαιρετική θέση και στη συνέχεια ο Μανέ στο 87′ δεν μπόρεσε να βρει στόχο από εκπληκτική θέση μετά την πάσα του Σαλάχ. Στο 92′ λίγο έλειψε να κλέψει την πρόκριση η ομάδα του Αντσελότι όταν ο Μίλικ πλάσαρε φάτσα με τον Αλισον αλλά ο Βραζιλιάνος απέκρουσε και στο επόμενο λεπτό ο Μανέ έχασε ακόμα μία τρελή ευκαιρία σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Οσπίνα.

 

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ (90′ Λόβρεν), Χέντερσον, Μίλνερ (85′ Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (79′ Κεϊτά).

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Οσπίνα, Μακσίμοβιτς, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (70′ Γκουλάμ), Χάμσικ, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ (62′ Ζιενλίνσκι), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μέρτενς (67′ Μίλικ).

Τελική βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 11 (17-0)
2. Λίβερπουλ 9 (9-7)
3. Νάπολι 9 (7-5)
4. Ερυθρός Αστέρας 4 (5-17)

 Όλα τα αποτελέσματα:

Γαλατάσαραϊ – Πόρτο (2-3)

Σάλκε – Λοκομοτίβ Μόσχας (1-0)

Μπαρτσελόνα – Τότεναμ (1-1)

Κλαμπ Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0)

Ερυθρός Αστέρας – Παρί Σεντ Ζερμέν (1-4)

Ίντερ – Αϊντχόφεν (1-1)

Λίβερπουλ – Νάπολι (1-0)

Μονακό – Ντόρτμουντ (0-2)

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top