ΚΥΠΡΟΣ: Βήμα εκσυγχρονισμού η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής- Οι σχέσεις με την Αστυνομία

ΚΥΠΡΟΣ: Βήμα εκσυγχρονισμού η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής- Οι σχέσεις με την Αστυνομία

Βήμα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της Υπηρεσίας, ο διαχωρισμός της Πυροσβεστικής από την Αστυνομία, που αποφασίστηκε την Τρίτη (18/12), από το Υπουργικό Συμβούλιο και έτσι δεν θα υπάγεται πλέον στον Αρχηγό Αστυνομίας.

Του Χρίστου Ζηνώνος

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι με την αυτονόμηση, η Υπηρεσία γίνεται πιο ευέλικτη επιχειρησιακά αλλά και διοικητικά.

Ο κ. Κεττής τόνισε ταυτόχρονα ότι, παρά την αυτονόμηση οι άριστες σχέσεις της Πυροσβεστικής με την Αστυνομία δεν διαταράσσονται, αντιθέτως θα συνεχίσουν ως έχουν.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, εξήγησε ότι τίποτα δεν αλλάζει όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς των πυροσβεστών. Μάλιστα, τώρα οι πυροσβέστες θα μπορούν να έχουν τις δικές τους οργανώσεις και συντεχνίες, ανεξάρτητες από αυτές των αστυνομικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεττής, στις πλείστες χώρες του εξωτερικού, η πυροσβεστικές υπηρεσίες είναι ανεξάρτητες από την Αστυνομία, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου υπάγονται στις δημοτικές Αρχές.

*Φωτογραφία αρχείου 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντωνίου: Είχε προειδοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για υβριδική επίθεση - «Ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο»

Αντωνίου: Είχε προειδοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για υβριδική επίθεση - «Ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο»

Σε δημόσια τοποθέτηση με σαφείς αιχμές και προειδοποιήσεις προχώρησε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, αναφερόμενος στη διαρροή του επίμαχου βίντεο που προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις και δημόσια συζήτηση τις τελευταίες ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE