ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τα Early Learning Centre προσέφεραν ένα πολύτιμο δώρο σε γονείς και παιδιά

Τα Early Learning Centre προσέφεραν  ένα πολύτιμο δώρο σε γονείς και παιδιά

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, τα Early Learning Centre, καθιερωμένοι πια δημιουργοί και κατασκευαστές παιχνιδιών και βιβλίων για παιδιά μέχρι την ηλικία των 8 ετών, οργάνωσαν με επιτυχία για πρώτη φορά στην Κύπρο ένα ιδιαίτερο βιωματικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά στο Metropolitan Square.


Η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα των Early Learning Centre υπήρξε μεγαλειώδης, καθώς οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Οι εκατό πενήντα διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής κατοχυρώθηκαν μέσα στις πρώτες εβδομήντα δύο ώρες που ακολούθησαν της ανακοίνωσης του εργαστηρίου. Η τεράστια αυτή ανταπόκριση που σημειώθηκε είναι απόδειξη του ενδιαφέροντος και του προβληματισμού των σύγχρονων γονέων, οι οποίοι επιδιώκουν να λαμβάνουν εξειδικευμένη καθοδήγηση από επιστήμονες για τη σωστή και υγιή ανατροφή των παιδιών τους.


Μέχρι την ηλικία των δύο ετών, ένα παιδί προσεγγίζει περίπου το μισό της συνολικής του ανάπτυξης σε ύψος και μέχρι την ηλικία των έξι ετών, τα εκατομμύρια των εγκεφαλικών κυττάρων του, θα δημιουργήσουν δισεκατομμύρια νέους νευρώνες που αργότερα θα αποτελέσουν τη βάση για τον τρόπο σκέψης, τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα αξιοποιούν τα παιδιά στην υπόλοιπη ζωή τους.
Το διαδραστικό εργαστήρι ήταν χωρισμένο σε τρεις ηλικιακές ομάδες για παιδιά 0 έως 2 ετών, 2 έως 4 ετών και 4 έως 6 ετών. Μέσα από την έμπειρη καθοδήγηση εξειδικευμένων επιστημόνων αναδείχθηκε η αξία του ποιοτικού χρόνου που αφιερώνουν οι γονείς και οι παππούδες στο διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν ευκολότερα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.


Η ομάδα των επιλεγμένων επιστημόνων αποτελούνταν από την Ελένη Μιχαήλ, εμψυχώτρια ομάδων, εκπαιδεύτρια προγραμμάτων βιωματικής μάθησης, εφαρμοσμένης θετικής ψυχολογίας και ολιστικής ανάπτυξης, τη Λουΐζα Θεοφάνους, συμβουλευτική ψυχολόγο και πρόεδρο της ψυχολογικής ένωσης Κύπρου και τη Μαρία Ευριπίδου, κλινική ψυχολόγο και οικογενειακή θεραπεύτρια. Η έμπειρη ομάδα ενέπνευσε και μύησε τους γονείς και τους κηδεμόνες στον μαγικό κόσμο της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί ανέδειξαν σύγχρονες μεθόδους και έξυπνους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να μάθουν να συμμετέχουν ενεργά στις οικογενειακές δραστηριότητες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιωματικό εργαστήρι προσφέρθηκε εντελώς δωρεάν από τα Early Learning Centre ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της αλυσίδας καταστημάτων απέναντι στο κοινό της Κύπρου που από το 1995 εμπιστεύεται την ποιότητα, τη δημιουργικότητα και την εκπαιδευτική ικανότητα των παιχνιδιών τους.


Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν τη συμβολή των Early Learning Centre σε αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία, η οποία χαρακτηρίστηκε από το πάθος των ELC για μεγιστοποίηση της εκπαιδευτικής αυτής εμπειρίας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι η καθοδήγηση της ομάδας των επιστημόνων του ELC τους βοήθησε να κατανοήσουν τη σημασία της αφιέρωσης ποιοτικού χρόνου στα παιδιά τους.
Τα Early Learning Centre συνεργάζονται με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς και παιδοψυχολόγους για τη δημιουργία νέων παιχνιδιών που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις μαθησιακές τους ικανότητες και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.


Τα παιχνίδια από τα Early Learning Centre, αποδεδειγμένα, συμβάλουν στην ισορροπημένη ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της ευφυΐας των παιδιών, ενώ παράλληλα αναβαθμίζονται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας, η οποία σχετίζεται με την ανάπτυξη των παιδιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top