ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερχείλισε και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Υπερχείλισε και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Υπερχείλισε το μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς. Χωρητικότητας 300 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17/1.


Πρόκειται για το πέμπτο φράγμα της Επαρχίας  Πάφου  που υπερχειλίζει μετά τα φράγματα της Αργάκας χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού, του Πωμού χωρητικότητας 860.000 κυβικών μέτρων νερού, του Μαυροκόλυμπου χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων 180 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού και της Αρμίνου το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας, χωρητικότητας 4 εκ. 300 χιλ. κυβικών μέτρων νερού που γειτνιάζει με το μεσαιωνικό γεφύρι του Τζιελεφού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς Μάριος Θεοχάρους ανέφερε πως η υπερχείλιση του φράγματος  της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς έγινε τα ξημερώματα.  Όπως ανέφερε το φράγμα τροφοδοτείται από τις όχθες του ποταμού Ξερού  και απέχει από την θάλασσα μόλις 2,5 με 3 χιλιόμετρα περίπου. Ειδικότερα, το ύψος του ανέρχεται στα τριάντα τρία μέτρα, ενώ το μήκος του – όπως είπε- στα εκατό δεκαέξι μέτρα.

Πρόκειται ανέφερε ο κοινοτάρχης για μια μοναδική σε περιβάλλον περιοχή που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου αφού όπως εξήγησε η φυσική αλλά και τεχνητή ομορφιά του φράγματος, συμπληρώνονται από την άγρια χλωρίδα του χωριού.Επεσήμανε μάλιστα πως το  φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς καλύπτει αρδευτικά χίλιες πεντακόσιες σκάλες καλλιεργήσιμης γης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top