ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΛΗΡΙΔΗ: Επισπεύδει η GRECO μετά και την επιστολή Ειρήνης - Η θέση της οικογένεια Νικολάτου - Διαμαρτυρία στο Ανώτατο -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΛΗΡΙΔΗ: Επισπεύδει η GRECO μετά και την επιστολή Ειρήνης - Η θέση της οικογένεια Νικολάτου - Διαμαρτυρία στο Ανώτατο -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επίσπευσε την κάθοδό της στην Κύπρο η GRECO μετά τις καταγγελίες του νομικού Νίκου Κληρίδη και την επιστολη της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου, αναφορικά με δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Κι αυτό γιατί θεώρησε κατ’ επείγουσα την κατάσταση, ενώ η σημαντικότητα του θέματος φαίνεται και στο ότι ο ίδιος ο Εκτελεστικός Γραμματέας της, θα ηγείται του κλιμακίου που θα φτάσει στο νησί.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Σύμφωνα με όσα ανάφερε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ το βράδυ της Πέμπτης (17/1) η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η GRECO ήταν προγραμματισμένο να έρθει για αξιολόγηση στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2019. Ωστόσο λόγω του ότι έκριναν κατ’ επείγουσα την κατάσταση, συστάθηκε κλιμάκιο για να έρθει στο νησί τον Φεβρουάριο.

Του κλιμακίου αυτού, όπως αποκάλυψε η κα. Χαραλαμπίδου, θα ηγείται ο Εκτελεστικός Γραμματέας της GRECO, κάτι που δείχνει την σημαντικότητα του θέματος που προέκυψε.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, λόγω του ότι η ίδια κατήγγειλε την υπόθεση στον Εκτελεστικό Γραμματέα της GRECO, λαμβάνει απευθείας ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις από τον οργανισμό.

Επισημάνθηκε από την κα. Χαραλαμπίδου ότι, οι εισηγήσεις της GRECO πρέπει να εισακουστούν και να εφαρμοστούν. Πρόσθεσε ότι αυτό βαραίνει και το Κοινοβούλιο, αφού μπορεί να νομοθετήσει και να κάνει συνταγματικές ρυθμίσεις.

ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:

Στην εφημερίδα «Πολίτης» μίλησε ο δικηγόρος της Σοφίας Νικολάτου, κόρης του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρωνα Νικολάτου, ο οποίος εξήγησε τις θέσεις της οικογένειας για τα γεγονότα.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος Σταύρος Παύλου, το 2008 ο κ. Νικολάτος, όταν η κόρη του ήταν ακόμη ανήλικη, έβαλε μια προκαταρκτική υπογραφή σε αίτημα για αγορά αξιογράφων που θα ενεργοποιείτο όταν το γραμμάτιο της θα έληγε.

Στα έγγραφα της τράπεζας, χρειαζόταν να υπογράψει και η μητέρα της κα. Σοφίας, αφού ο πατέρας δεν εξασκεί μόνος του την γονική μέριμνα. Επιπλέον, θα απαιτείτο και δικαστικό διάταγμα έγκρισης της επένδυσης της ανήλικης.

Όπως σημείωσε ο κ. Παύλου, όταν ενηλικιώθηκε η Σοφία, το γραμμάτιο έληξε, αλλά αφού δεν έγινε η διαδικασία που προβλεπόταν, έπρεπε να κληθεί να υπογράψει εκ νέου δικό της αίτημα για μετατροπή της κατάθεσης σε αξιόγραφα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το αναφερόμενο ποσό ήταν 167 χιλιάδες ευρώ.

Το μοναδικό  έγγραφο που είχε υπογραφεί, όπως είπε ο κ. Παύλου, ήταν εκείνο με την υπογραφή του Μύρωνα Νικολάτου, δηλαδή, δεν εξασφαλίστηκε υπογραφή της Σοφίας μετά την ενηλικίωσή της.

«Συνεπώς, η τράπεζα δεν είχε καμιά εξουσιοδότηση να πάρει τα λεφτά της Σοφίας και να τα μετατρέψει σε αξιόγραφα», υπογράμμισε ο κ. Σταύρος Παύλου.

Ο δικηγόρος της Σοφίας, είπε ότι οι διαβουλεύσεις με την Τράπεζα Κύπρου για συμβιβασμό, δεν έγιναν με τον κ. Πολυβίου αλλά απευθείας με το νομικό τμήμα, ενώ η τράπεζα φέρεται να τους είπε ότι δεν πρόκειται να κλείσει ειδικά την υπόθεση της Σοφίας Νικολάτου.

Ερωτηθείς γιατί ενώ ήταν σίγουρος για το ότι θα κέρδιζαν την υπόθεση αν αυτή οδηγείτο στα δικαστήρια, ο ίδιος δεν το έπραξε, σημείωσε ότι η ίδια η Σοφία Νικολάτου ζήτησε να μην γίνει ακρόαση για να μην χρειαστεί δικαστής να αποφασίσει για υπόθεση της θηγατέρας του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Εν τέλει, τα χρήματα της Σοφίας Νικολάτου, κουρεύτηκαν ως να ήταν άτοκη κατάθεση το 2013, όταν έγινε το κούρεμα καταθέσεων άνω των 100 χιλ. ευρώ.

Ο δικηγόρος της Σοφίας Νικολάτου, σημείωσε ότι ο πατέρας της, δεν είχε εμπλοκή στο όλο θέμα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ:

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τα όσα κατήγγειλε ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης για αποζημιώσεις που δόθηκαν για αξιόγραφα στην αδελφή και θυγατέρα του Προέδρου του Ανωτάτου μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό, στις 11 το πρωί της Παρασκευής (18/1) οι κάτοχοι αξιογράφων διαμαρτύρονται έξω από τα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, ενώ στη συνέχεια η διαμαρτυρία τους μεταφέρεται έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Να αναφέρουμε ότι η Αστυνομία έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποφθεχθούν οποιαδήποτε επεισόδια. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top