ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Χαρακτηρίζουν ‘εκφοβισμό’ τους ελέγχους στα οδοφράγματα – «Σταματήστε αμέσως»

ΚΥΠΡΟΣ: Χαρακτηρίζουν ‘εκφοβισμό’ τους ελέγχους στα οδοφράγματα – «Σταματήστε αμέσως»

Η πρωτοβουλία «United Cyprus Now» εξασκεί σκληρή κριτική στις Κυπριακές Αρχές οι οποίες προβαίνουν σε πιο αυστηρούς ελέγχους όσων περνούν από τις ελεύθερες περιοχές στις κατεχόμενες.

Η «UCN» ισχυρίζεται ότι είναι μια ανεξάρτητη αυτοχρηματοδοτούμενη πρωτοβουλία, που πολεμά για τη σύνδεση των Κυπρίων, αναζητώντας την αλήθεια, οικοδομώντας την ενσυναίσθηση και σεβόμενη την ποικιλομορφία, ενισχύοντας την αλληλεγγύη και προωθώντας ένα κοινό μέλλον για να φτάσουν στην ενωμένη Κύπρο για όλους τους Κυπρίους. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Cyprus Mail, η εν λόγω πρωτοβουλία, καταδικάζει τους αυστηρούς ελέγχους στα οδοφράγματα και ζητά να: «Σταματήσουν να εκφοβίζουν τιυς ανθρώπους που θέλουν να διασχίσουν».

Τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που οι έλεγχοι αυτοί εισήχθησαν με τόσο αυστηρό και οργανωμένο τρόπο, καθώς τα σημεία διέλευσης άνοιξαν το 2003, ακολουθώντας μια πολιτική αλλαγή από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που τώρα φαίνεται να είναι της γνώμης ότι υπάρχουν εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο.

«Αναρωτιόμαστε τι κρύβεται πίσω από αυτήν την αλλαγή πολιτικής. Είναι μια σκόπιμη πολιτική ενέργεια για να αποτρέψει τους ανθρώπους από τη διέλευση καθιστώντας τη μακροχρόνια και δυσάρεστη διαδικασία όσο το δυνατόν και αποτρέποντας έτσι τις επαφές μεταξύ των δύο κοινοτήτων;» αναφέρουν. 

«Η επαφή είναι γνωστό από καιρό ότι είναι αποτελεσματική στη μείωση των προκαταλήψεων μεταξύ των ομάδων. Ή είναι μέρος της προσπάθειάς τους να μας προετοιμάσουν για διαίρεση και σκληρά σύνορα με την Τουρκία;», συνεχίζει.   

Η ομάδα καλεί τις αρχές να «σταματήσουν αμέσως αυτόν τον εκφοβισμό στα σημεία διέλευσης και να εξηγήσουν εάν οι έλεγχοι αυτοί αποτελούν αυθαίρετη απόφαση εκ μέρους των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών ή μια πολιτική επιλογή εκ μέρους της κυβέρνησης. Ζητάμε επίσης να μάθουμε τι ελπίζουν να επιτύχουν με αυτό».    

Επίσης, καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  να εξετάσει τη νέα κατάσταση, γεγονός που δυσχεραίνει τους πολίτες της ΕΕ να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός ενός εδάφους της ΕΕ, αναφέρουν.

«Καλούμε όλους τους πολίτες, οι οποίοι αντιτίθενται στην ελευθερία κινήσεώς τους να περιοριστούν με αυτόν τον τρόπο, να ενωθούν μαζί μας στον αγώνα μας να επανενώσουμε τη χώρα και να καταργήσουμε για πάντα τα σημεία διέλευσης», καταλήγουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top