ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Φρενάρουν τα σχέδια της Τουρκίας οι εταιρείες

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Φρενάρουν τα σχέδια της Τουρκίας οι εταιρείες

Οι εταιρείες που εμπλέκονται ήδη στην Κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται να τάσσονται με την Κύπρο, σχετικά με τα μέτρα αποτροπής των απειλών της Τουρκίας για γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η κίνηση που δείχνει ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες στέκονται στο πλευρό της Κύπρου είναι η προειδοποίηση προς διεθνείς εταιρείες που διαθέτουν μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο σε τέτοιες περιπτώσεις: «Τυχόν άμεση ή έμμεση συμμετοχή τους σε γεωτρήσεις που παραβιάζουν την εθνική και διεθνή νομιμότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα αποτελέσει ‘casus belli’ και θα αποκλείσει οποιαδήποτε περαιτέρω  συνεργασία τους στην Κυπριακή ΑΟΖ και ενδεχομένως και αλλού».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται εξειδικευμένες εταιρείες που χωρίς αυτές είναι δύσκολο έως αδύνατο να ολοκληρωθεί γεώτρηση, έχουν διαβεβαιώσει είτε έμμεσε είτε άμεσα ότι δεν θα συνεργαστούν σε ενέργειες που παραβιάζουν την Κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Καμία σχέση του Προέδρου με μετρητά ή συναλλαγές» – «Το επίμαχο βίντεο φέρει στοιχεία υβριδικής δραστηριότητας»

Λετυμπιώτης: «Καμία σχέση του Προέδρου με μετρητά ή συναλλαγές» – «Το επίμαχο βίντεο φέρει στοιχεία υβριδικής δραστηριότητας»

Απαντήσεις για το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά φερόμενες χρηματοδοτήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν σε πολιτικά κόμματα και στην κοινή γνώμη.

BEST OF TOTHEMAONLINE