ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μανιφέστο κατά του Καρκίνου’ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: ΕΦΙΚΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Μανιφέστο κατά του Καρκίνου’ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: ΕΦΙΚΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Οι Ευρωβουλευτές κατά του Καρκίνου. Μανιφέστο Ευρωπαϊκών Εκλογών 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) με αφορμή την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μανιφέστο κατά του Καρκίνου διοργάνωσε δημοσιογραφική διάσκεψη στο πλαίσιο της συνάντησης του συμβουλίου του ECL (European Association of Cancer Leagues) στην Κύπρο, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 12:00 στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Σκοπός ήταν η παρουσίαση του Μανιφέστο κατά του Καρκίνου από τα μέλη του Συμβουλίου του ECL.

Το ‘Μανιφέστο κατά του Καρκίνου’ ετοιμάστηκε από τους Ευρωβουλευτές Κατά του Καρκίνου (ΕΚΚ) (MEPs Against Cancer MAC), που έχουν στο επίκεντρο των εργασιών τους θέματα καρκίνου. Από το 2005, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα συνεργάζονται με στόχο τη βελτίωση του ελέγχου και της πρόληψης του καρκίνου στην Ευρώπη, πιστεύοντας ότι η Ευρωπαϊκή συνεργασία προσθέτει αξία στις ενέργειες των Κρατών Μελών.

Οι ΕΚΚ λαμβάνουν γραμματειακή υποστήριξη από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών κατά του Καρκίνου (Association of European Cancer Leagues, ECL), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τις Βρυξέλλες που εκπροσωπεί εθνικές και περιφερειακές κοινότητες για τον καρκίνο στην Ευρώπη.

Το ‘Μανιφέστο κατά του Καρκίνου’ επικεντρώνεται σε 3 βασικούς πυλώνες:
I. Την πρόληψη, ως το βασικό κλειδί για τον έλεγχο του καρκίνου
II. Την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας θεραπείας για όλους τους ασθενείς
III. Την εμπλοκή των ασθενών στη διαμόρφωση πολίτικών Υγείας

Τα μέλη του ECL (European Association of Cancer Leagues)παρουσίασαν το ‘Μανιφέστο κατά του Καρκίνου’ καλώντας τους Ευρωβουλευτές αλλά και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να υιοθετήσουν το ‘Μανιφέστο’ και να στηρίξουν τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας προς όφελος των ατόμων με εμπειρία καρκίνου. Διαβάστε ολόκληρο το Μανιφέστο στο www.MEPsAgainstCancer.eu


Ο ΠΑΣΥΚΑΦ συμμετέχει ενεργά στο ECL (European Association of Cancer Leagues) και μέλος του Executive Board είναι ο κ. Νικόλας Φιλίππου, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, ο οποίος δήλωσε «και οι τρεις πυλώνες του μανιφέστου αποτελούν προτεραιότητες για τους ασθενείς με καρκίνο και τους εκπροσώπους τους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η ομάδα των Ευρωβουλευτών MACs αφουγκράζεται τις δικές μας ανησυχίες και δουλεύει ενεργά σε αυτές». Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΚΑΦ στο δικό της χαιρετισμό κάλεσε όλους τους Ευρωβουλευτές αλλά και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να μελετήσουν και να υιοθετήσουν 

το ‘Μανιφέστο’ και να στηρίξουν τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας προς όφελος των ατόμων με εμπειρία καρκίνου. Κλείνοντας ζήτησε όπως «στη νέα Ευρωβουλή, θα έχουμε τουλάχιστον 1 Κύπριο Ευρωβουλευτή που θα αποτελέσει μέλος της ομάδας ΕΚΚ»

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσφέρει δωρεάν Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική και Ανακουφιστική Φροντίδα καθώς και υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Φυσικοθεραπείας, Κλινικές Λεμφοιδήματος, υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών, Κέντρα Ημέρας καθώς και Προγράμματα Διαφώτισης για μείωση των περιστατικών καρκίνου και της θνησιμότητας, το Πρόγραμμα Διακοπής του Καπνίσματος και το νεοσύστατο Κέντρο Μεταθεραπευτικής Στήριξης ‘Αφετηρία’. Όλες οι υπηρεσίες και τα προγράμματα προσφέρονται παγκύπρια σε όλους, δωρεάν.

Η ζωή με καρκίνο είναι ακόμη ζωή και ο ΠΑΣΥΚΑΦ συνεχίζει μετά από 32 χρόνια να δίνει ζωή μέσα από την έμπρακτη προσφορά του στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου με νέες υπηρεσίες και προγράμματα. Συνεχίζει να στηρίζει τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου και να δίνει σ’ αυτούς ενέργεια, έμπνευση αλλά και δύναμη. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top