ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου DVP Showcase 2019 - μια νεανική, πολυπολιτισμική και επιτυχημένη παρουσίαση

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου DVP Showcase 2019 - μια νεανική, πολυπολιτισμική και επιτυχημένη παρουσίαση

Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν στην πρώτη παρουσίαση έργου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ψηφιακής Κινηματογραφικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Νεάπολις, με τίτλο: Digital Video Production Showcase 2019.

 

Το πλήθος που συναθροίστηκε στο ANANAs 8Bit Café - Παλιά Αγορά της πάνω Πάφου - πολυάριθμο και νεανικό, απόλαυσε μια βραδιά που ανέδειξε τόσο την ακαδημαϊκή, όσο και την εμπορική διάσταση του κινηματογράφου.


Ο σκηνοθέτης Jason Georgiades (Διευθυντής Μεταπτυχιακού) και ο Δρ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους (Συντονιστής Μεταπτυχιακού) συντόνισαν την ανοιχτή συζήτηση σε σχέση με την κινηματογραφική παραγωγή στην Κύπρο, ενώ οι φοιτητές του προγράμματος Άρης Στεφανή και Πέτρος Αρτέμη ήταν παρόντες για να συζητήσουν τη δουλειά που δημιούργησαν στα πλαίσια του μεταπτυχιακού.


Τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού βίντεο για τις ανάγκες εμπορικής δραστηριοποίησης και έρευνας ανέδειξε η Παναγιώτα Μιχαήλ. Τέλος, την προβολή ταινιών μικρού μήκους ακολούθησε συζήτηση με την επίτιμη καλεσμένη της βραδιάς, Ντάινα Παπαδάκη, Πρόεδρο Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου, η οποία αναφέρθηκε στις συνθήκες κινηματογραφικής παραγωγής με αφορμή το δικό της έργο.


Ο κ. Jason Georgiades έκλεισε την παρουσίαση αναφέροντας: "ήταν μια εξαιρετική βραδιά, που είχε τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να διακρίνουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ψηφιακής Κινηματογραφικής Παραγωγής: πολυ-πολιτισμικότητα, ουσιαστικές ακαδημαϊκές ιδέες μαζί με
προοδευτικό και σκεπτόμενο κινηματογράφο".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top