ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Ο Κυπριακός Τουρισμός στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον»

«Ο Κυπριακός Τουρισμός στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον»

 Η πρώτη επιστημονική ημερίδα του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με θέμα «Ο Κυπριακός Τουρισμός στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον» πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Λεμεσού.

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, η πρώτη επιστημονική ημερίδα του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με θέμα «Ο Κυπριακός Τουρισμός στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον» που έλαβε μέρος την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο ΕΒΕ Λεμεσού. Συνδιοργανωτές της ημερίδα ήταν ο Παγκύπριος Σύνδεσμο Ξενοδόχων και το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου κ.Γιώργος Λεπτός ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Πανεπιστήμιο ως αναπτυξιακός πυλώνας ολόκληρης της κοινωνίας. Ο κ.Λεπτός παρουσίασε επίσης και τα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα MBA Τουρισμού καθώς και το εξ’αποστάσεως MBA Τουρισμού που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στηρίζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό τομέα. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος ΕΒΕ Λεµεσού κ. Κώστας Γαλαταριώτης που φιλοξένησε την διοργάνωση και ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική του Κυπριακού τουρισμού.


Ο πρώτος κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων κ Χάρης Λοϊζίδης ο οποίος ανέπτυξε τις προκλήσεις στον Τουρισμό από το 2013 και μετά. Ο κ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε στην πορεία του Κυπριακού τουρισμού και τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ιδιωτικός τομέας για την έξοδο από την κρίση, καθώς και τα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές που θα οδηγήσουν τον Κυπριακό Τουρισμό να διατηρήσει διαχρονικά το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, τονίζοντας την ανάγκη σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


Η δεύτερη ομιλήτρια κυρία Ζαμπέτογλου, διευθύντρια Εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ, ενημέρωσε το κοινό για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο φορέας σε καίρια θέματα ενημέρωσης και ανάπτυξης των επαγγελματιών του ελληνικού τουρισμού. Επίσης η κα. Ζαμπέτογλου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης για τον σύγχρονο επαγγελματία και επιχειρηματία του τουρισμού, δίνοντας έμφαση στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του κλάδου.
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στον τομέα Τουρισμού, κ.Βαρελάς Σωτήριος ο οποίος παρουσίασε στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες τουριστικές επιχειρήσεις, σε ένα διαρκώς µμεταβαλλόμενο, παγκοσµιοποιηµένο περιβάλλον, µε ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις.


Με τα συμπεράσματα έκλεισε την επιτυχημένη εκδήλωση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Καθηγητής Παντελής Σκλιάς, τονίζοντας τον στρατηγικό ρόλο που θα διαδραματίσει ο τομέας του τουρισμού για το Πανεπιστήμιο. Ο κ. Σκλιάς ευχαρίστησε το ΕΒΕ για την πολύτιμη στήριξη του και κάλεσε τον Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ και τη διευθύντρια Εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ για την έναρξη μιας ουσιαστικής συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο δράσεων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με την ονομασία «Ημέρες Τουρισμού». Η επόμενη εκδήλωση θα λάβει μέρος τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 19.00 στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις με θέμα «Τουριστική Ανάπτυξη στην Κύπρο και Σύγχρονες Προκλήσεις», όπου θα δοθεί έμφαση στην αειφορία ως παράγοντα ανάπτυξης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top