ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

LeadCyprus: Jump on the Bus στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

LeadCyprus: Jump on the Bus στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου φιλεξενένησε στις εκγαταστάσεις του τους οργανισμούς CEL και CyprusInno, οι οποίοι έγιναν γνωστοί για τη δράση τους στη νεανική επιχειρηματικότητα μέσα από events, workshops και hackathons (hack {cyprus} κλπ) έχουν ξεκινήσει μία καινούργια πρωτοβουλία με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας της Βρετανίας στην Κύπρο, με την ονομασία Lead Cyprus.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει αλλά και να ενώσει το Κυπριακό ταλέντο σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας μέσα από δράσεις, hackathons, συναυλίες κ.α. που θα γίνονται ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις. Έχουμε τώρα μία μοναδική ευκαιρία σαν νέοι, είτε φοιτητές είτε νεαροί επιχειρηματίες, που ζούμε και δρούμε σε όλες τις πόλεις της Κύπρου να δείξουμε το δρόμο της συνεργασίας μέσα από το να δώσουμε λύσεις σε θέματα που εμείς αντιμετωπίζουμε ή να συν δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο που θα αναδεικνύει τις σκέψεις μας για το μέλλον του τόπου μας.
Το Lead Cyprus επιδιώκει να “αγγίξει” τον κάθε κάτοικο, δίνοντας του την ευκαιρία να συμμετέχει, να μάθει, να μοιραστεί και να δημιουργήσει, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκπαίδευσης και διαμονής.


Στα πλαίσια της προετοιμασίας να το καλοκαιρινό Summer Camp, το Lead Cyprus πραγματοποίησε 2 εκπαιδευτικές εκδρομές με τίτλο “Jump on the bus” με διαδρομές την Νοτιοδυτική (Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό με κατάληξη την Πάφο) και την Βορειοανατολική (Λευκωσία, Κερύνεια, Αμμόχωστο) και στόχο να συλλέξει πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε πόλη, οι επιχειρήσεις, οι νέοι και η αντίληψη που έχουν για τα αντίστοιχα θέματα από τις υπόλοιπες πόλεις του νησιού.


Η συνάντηση στην πόλη της Πάφου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις όπου και το πανεπιστήμιου σαν μέρος της ομάδας συζήτησης, έδωσε τα φώτα του για τα θέματα που θα ήθελαν να δουν οι φοιτητές της πόλεις να πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.

Η συνάντηση στην πόλη της Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου όπου αντίστοιχα οι ομάδες προέβαλαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα θέματα επιχειρηματικότητας αλλά και κατανόησης μεταξύ των εθνικοτήτων του νησιού.


Το Lead Cyprus προσφέρει επίσης πολλές ευκαιρίες για internships και για εθελοντισμό. Φοιτητές και απόφοιτοι πανεπιστημίων σε κλαδους επικοινωνίας, δημοσιογραφίας, τεχνολογίας, πολιτικής επιστήμης, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, οικονομικών, νομικής ή και άλλων κλάδων έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να συμμετέχουν παρακολουθώντας τα event αλλά να δουλέψουν στη δημιουργία αυτών των δράσεων είτε στο αντικείμενό τους για εργασιακή εμπειρία, είτε για εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του Summer Camp.
Ένας από τους βασικούς άξονες του Πανεπιστημίου Νεάπολις είναι η προαγωγή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και η στήριξη νέων ομάδων προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top