ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Ελένη Θεοχάρους: Σιγουριά για επανεκλογή της – «Θα είναι η τελευταία θητεία» - VIDEO

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Ελένη Θεοχάρους: Σιγουριά για επανεκλογή της – «Θα είναι η τελευταία θητεία» - VIDEO

Σίγουρη για την επανεκλογή της είναι η υποψήφια Ευρωβουλευτής και νυν Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, αφήνοντας ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaOnline η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, κληθούσα να απαντήσει ποια τα επόμενα βήματά της, στην περίπτωση μη επανεκλογής της στο αξίωμα του Ευρωβουλευτή, φάνηκε σίγουρη για επανεκλογή της, αλλά όπως η ίδια ανέφερε «μια εκλογική αναμέτρηση πάντα έχει αστάθμητους παράγοντες. Το πιο πιθανόν λέει ένα ρητό που διάβασα πρόσφατα είναι να χάσεις τις εκλογές, όχι να τις κερδίσεις». Συνεχίζοντας η κυρία Θεοχάρους είπε πως «Εάν δεν εκλεγώ θα παραμείνω μάχιμη και θα προσφέρω από οποιοδήποτε άλλο βήμα μπορώ εδώ στον τόπο μας. Κυρίως μέσα από την Αλληλεγγύη της οποίας είμαι Πρόεδρος και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω στην Δημοκρατία και την απελευθέρωση του τόπου μου».

Παράλληλα η κυρία Θεοχάρους ανέφερε πως στην περίπτωση επανεκλογής της θα είναι η τελευταία της θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μιλώντας την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ η κυρία Θεοχάρους είπε πως «Δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ένταξη δική μου είτε στο ΔΗΚΟ, είτε στο ψηφοδέλτιό του. Είναι μια συνεργασία που την έχουμε συνομολογήσει τα δυο κόμματα σε ανώτατο επίπεδο ξεκινώντας από τα συλλογικά μας όργανα και έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Το γεγονός ότι εμφανίζεται πως είναι στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, είναι για πρακτικούς λόγους που έχει γίνει. Δεν έχουμε αποκρύψει ότι είναι η συνεργασία. Και στα φυλλάδιά μας, είναι η Αλληλεγγύη και το ΔΗΚΟ, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν το γνωρίζει. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι χωρίς αντικείμενο. Η συνεργασία μας είναι τίμια, ξεκάθαρη, διαφανής και άρχισε από τις Προεδρικές Εκλογές και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και μετά τις Ευρωεκλογές».

Μιλώντας για την αποχώρησή της από τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενώ εξελέγη Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιό του, αλλά και την μη κατάληψη της 56ης έδρας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η κυρία Θεοχάρους κληθούσα να απαντήσει γιατί τώρα να την εμπιστευτούν οι πολίτες, ανέφερε πως «ο πολίτης δεν θα ψηφίσει για τις ανεπάρκειες του συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα ψηφίσει γιατί ένας άνθρωπος είναι συνεπής σε αυτά που λέει και σε αυτά που κάνει. Το 2016 έκανα αυτό που κάνει ο κάθε ευρωπαίος βουλευτής είναι οι δικοί μας που «εξιπάστηκαν» εδώ γιατί προφανώς δεν γνωρίζουν ότι ο κάθε ευρωπαίος βουλευτής όταν το κόμμα του κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές έχει το δικαίωμα, έχει το καθήκον, πιθανών την υποχρέωση,  να κατέβει στις εκλογές και να διαλέξει ή θα μείνω στο εθνικό κοινοβούλιο ή θα γυρίσω πίσω στο ΕΚ. Δηλαδή πολλές φορές που τους βλέπω που φεύγουν και πάνε λαμβάνουν μέρος στις εκλογές, εκλέγονται, γυρνάνε πίσω σκέφτομαι με θλίψη πραγματικά πώς αυτό το πράγμα είναι ένας κοινός στόχος στην Ευρώπη και πόσο για εμάς ήταν ένα τόσο τραγικό περιστατικό. Εκείνο που λένε ότι τους ξεγέλασα τάχα μου και έφυγα, ουδέν ψευδέστερο. Τους είχα πει τη Δευτέρα μετά τις εκλογές θα αποφασίσουμε όλοι συλλογικά στην Αλληλεγγύη εάν θα φύγω ή εάν θα πάω στην Ευρώπη ξανά. Γιατί δεν ξέραμε ποιοι θα εκλεγούν. Εάν εκλέγονταν 2-3 άπειρα παιδιά θα μπορούσαν να μείνουν μόνα τους στην κυπριακή βουλή; Και εμείς έχουμε Δημοκρατία, είμασταν όλοι με σταυρό προτίμησης δεν είχαμε αυτό που κατεβαίνουν χωρίς σταυρό προτίμησης και μπορεί να εκλεγεί και είσαι σίγουρος ότι θα γίνει το Α ή το Β. Γι’ αυτό τον λόγο να σταματήσουν αυτές τις μπαγαποντιές γιατί ξεκάθαρα είχαμε πει ότι η απόφαση θα παρθεί τη Δευτέρα και αυτό το ήξεραν οι πάντες».

Η κυρία Θεοχάρους μίλησε για το έργο της στο Ευρωκοινοβούλιο τα τελευταία 10 χρόνια και για την άγνοια του κοινού όχι μόνο για το δικό της έργο, αλλά και για το έργο των υπόλοιπων συναδέλφων της.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top