ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργίου – Βουλευτής ΔΗΣΥ για φόνους: «Εάν ήμουν ο υπουργός Δικαιοσύνης θα υπέβαλλα την παραίτησή μου»

Γεωργίου – Βουλευτής ΔΗΣΥ για φόνους: «Εάν ήμουν ο υπουργός Δικαιοσύνης θα υπέβαλλα την παραίτησή μου»

Σε συζήτηση στο στούντιο του ΡΙΚ για την δράση της Αστυνομίας όσον αφορά τις ελλείπουσες γυναίκες τις οποίες ο κατ’ ομολογίαν serial killer, παραδέχθηκε τους φόνους τους, ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου, δήλωσε ότι αν ήταν στην θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, θα υπέβαλλε παραίτηση.

Αρχικά ο κ. Γεωργίου, ο οποίος είναι εκλελεγμένος και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ από το 2013, ανέφερε στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ την Τρίτη (30/4) ότι όπως σήμερα παρουσιάζεται το έργο της Αστυνομίας ήταν περίπλοκο και δύσκολο.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ δεν θέλησε να αναφερθεί στην δράση του Νίκου Μεταξά, ούτε στην διοικητική έρευνα που διεξάγεται στην Αστυνομία για τυχόν ευθύνες στην υπόθεση, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όμως με βάση τα μέχρι στιγμής γεγονότα και αναφορές, είπε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τις υποθέσεις των γυναικών που χάθηκαν τα ίχνη τους και την δράση της Αστυνομίας.

Όπως σημείωσε, δεν είναι αστυνομικό άλλοθι η τροπολογία που δεν έγινε στην Βουλή για άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ έθεσε κάποια καυτά ερωτήματα, προς την Αστυνομία, σχετικά με την δράση της στις περιπτώσεις των γυναικών που είχαν δηλωθεί ως ελλείπουσες. 

Όταν δε ρωτήθηκε για ευθύνες σε Αρχηγό Αστυνομίας και Υπουργού Δικαιοσύνης, είπε ότι είναι πάνω από όλα θέμα δικής τους αξιοπρέπειας και ευθιξίας, όμως ως προϊστάμενοι και θεσμικά πρόσωπα, έχει την υπέρτατη ευθύνη για ότι δεν πηγαίνει ή πηγαίνει καλά στην υπηρεσία που προΐσταται.   

Τέλος, ο κ. Γεωργίου είπε: «εάν ήμουν στην θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, αυτό που θα έπραττα, χωρίς να έχω την όποια προσωπική ευθύνη, για λόγους αξιοπρέπειας και συνείδησής μου θα αναλάμβανα την ευθύνη των πράξεων και παραλείψεων και θα υπέβαλλα την παραίτησή μου».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top