ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Θέμα προδιαγραφών με τροποποιημένα περιπολικά -«Δεν ακινητοποιήθηκαν. Το θέμα εξετάζεται» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Θέμα προδιαγραφών με τροποποιημένα περιπολικά -«Δεν ακινητοποιήθηκαν. Το θέμα εξετάζεται» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάστηκε με περιπολικά της Αστυνομίας τα οποία έτυχαν διαφοροποιήσεων από αρμόδιο τμήμα της αστυνομικής δύναμης, ώστε να καταστούν οχήματα μεταφοράς κρατουμένων.

Του Φάνη Μακρίδη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατόπιν μετατροπών που έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα περιπολικά παραδόθηκαν στους αστυνομικούς σταθμούς τον περασμένο μήνα, ωστόσο γίνεται λόγος για θέμα ασφαλείας και λειτουργικότητάς τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διψήφιος αριθμός περιπολικών φέρεται να μην πληροί πλέον βασικές προδιαγραφές, κάτι το οποίο έχει να κάνει κυρίως με το μεταλλικό πλέγμα που έχει τοποθετηθεί στην καμπίνα για να διαχωρίζει τις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού με τα πίσω καθίσματα.

Άτομο με γνώση του θέματος ανέφερε στο ThemaOnline ότι οι θέσεις του οδηγού και συνοδηγού έχουν μετακινηθεί προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα όταν κάθονται σε αυτές μέλη της δύναμης, η απόσταση από το ταμπλό του οχήματος να είναι μικρή και να μην πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας. Επιπλέον γίνεται λόγος για αύξηση του βάρους του αμαξώματος. Πρόσθεσε πως υπάρχει και θέμα με την ενίσχυση των παραθύρων στις πίσω θέσεις των οχημάτων. Άλλο πρόσωπο ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή περιπολικά που έχουν μετατραπεί σε ‘κλούβες’ είναι σε αχρησία».

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει επιβεβαιωθεί κι επίσημα από αρμόδιο στέλεχος της αστυνομικής δύναμης, έχουν εκφραστεί σχετικοί προβληματισμοί από στέλεχος της δύναμης και με επίσημο τρόπο, δηλαδή μέσω επιστολής.

Η επίσημη θέση της Αστυνομίας
Βάσει των επίσημων θέσεων της Αστυνομίας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο ThemaOnline, για το θέμα έχει γίνει σχετική επισήμανση -σε επίσημη μορφή- που αφορά μόνο τη Λευκωσία. Όπως μας αναφέρθηκε, στις υπόλοιπες επαρχίες τα ίδια περιπολικά που έχουν τύχει μετατροπών χρησιμοποιούνται κανονικά. Επίσης, κατόπιν ερωτήματός μας, απορρίπτεται η θέση ότι τα περιπολικά αυτά είναι σε αχρησία ή έχουν ακινητοποιηθεί. Βάσει των ίδιων θέσεων πιθανόν κάποια μέλη της δύναμης να επιλέγουν να μην τα χρησιμοποιούν.

Ο βοηθός υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το θέμα εξετάζεται από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας. Η τοποθέτηση των διαχωριστικών έγινε κατόπιν αύξησης των κρουσμάτων βίαιης συμπεριφοράς από κρατούμενους κατά αστυνομικών, κατά τη μεταφορά τους σε αστυνομικούς σταθμούς. Έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνεται υπόψη τόσο η λειτουργικότητα του οχήματος, όσο και η ασφάλεια των μελών μας κατά τη μεταφορά κρατουμένων».

*Στη φωτογραφία, τρία περιπολικά που έχουν τύχει μετατροπών και είναι σταθμευμένα στην πρώην αστυνομική διεύθυνση Λευκωσίας στον Στρόβολο…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top