Καμιά αλλαγή στη θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αγορά των S-400 από την Τουρκία

Καμιά αλλαγή στη θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αγορά των S-400 από την Τουρκία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε τη Δευτέρα 1/7 για μια ακόμη φορά την πάγια θέση του στο ζήτημα της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία.

 

Σε ερώτηση αν ισχύει η προηγούμενη δήλωσή της -  με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τραμπ) ότι θα παραλάβει σε 10 μέρες τους πυραύλους από την Τουρκία – εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε:

'Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει με συνέπεια και σαφήνεια ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν προχωρήσει στην απόκτηση των S-400, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της προμήθειας και της συμμετοχής της στο πρόγραμμα F-35 και της έκθεση σε κυρώσεις στο πλαίσιο του Νόμου περί κυρώσεων (CAATSA)/.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE