ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπριος ορθοπεδικός για τραυματισμό Προέδρου: «Δεν μπορώ να σωπαίνω…»

Κύπριος ορθοπεδικός για τραυματισμό Προέδρου: «Δεν μπορώ να σωπαίνω…»

Ο χειρουργός – ορθοπεδικός – τραυματιολόγος, Μάριος Χατζηχάννας, δημόσια εισηγείται τρόπο αντιμετώπισης του τραυματισμού που υπέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δρ. Χατζηχάννας, αρχικά θέλησε να εκφράσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις θερμές του ευχές για γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του.

Στην συνέχεια όμως, ανέφερε ότι, δεν μπορεί να σωπαίνει βλέποντας και ακούγοντας αυτά που συμβαίνουν γύρω από την χειρουργική του επέμβαση.

«Συνεχίζουν ακόμη λες και δεν υπάρχουν άτομα σε τούτο τον τόπο που να καταλάβουν....είμαστε και εμείς ορθοπεδικοί κ. Πρόεδρε..και το κάταγμα σας είναι από τα πιο συνηθισμένα κατάγματα της 3ης ηλικίας» σημείωσε. 

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο κ. Χατζηχάννας, συμπλήρωσε: «Και επειδή είμαι ορθοπεδικός όμως και από την στιγμή που έχετε δώσει στην δημοσιότητα το είδος του κατάγματος σας καθώς και τον τρόπο θεραπείας και αντιμετωπίσεις σας, χωρίς φυσικά να υποτιμώ οποιονδήποτε άλλο τρόπο θεραπείας που δεν παύει να είναι και αυτός ένας τρόπος αποδεκτός θεραπείας, σαν ορθοπεδικός, έχω δικαίωμα να εκφέρω την άποψη μου αφού είσαστε ο πρόεδρος του κράτους μου και που πιστεύω υιοθετηθείτε από όλους τους ορθοπεδικούς της Κύπρου αλλά και διεθνώς η καλύτερα από την συντριπτική πλειοψηφία σε σχέση με την ηλικία σας,και το ότι τυγχάνει να είσαστε ο πρόεδρος του κράτους μου ενεργός με ακόμη τρία χρόνια υπηρεσία... και η γρήγορη επιστροφή σας είναι αναγκαία, επιτακτική ανάγκη θα έλεγα, αλλά και να ανταποκρίνεστε σωστά στα καθήκοντα σας γιατί δεν μπορεί να χηρεύει μακράν η θέση του Προέδρου, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα ολική αρθροπλαστική γιατί πιστεύω ακράδαντα τυγχάνει περισσοτέρων πλεονεκτημάτων και είσαστε ακόμη εν ενεργεία...»!

«Κ. Πρόεδρε για κάθε ορθοπεδικό με το άκουσμα κάταγμα του αυχένα του μηριαίου οστού, πέριξ της δικιάς σας ηλικίας, πάει ο νους του αμέσως να αντικατασταθεί η κεφαλή με εμφύτευμα (αρθροπλαστική). Στους ηλικιωμένους με....ημιαρθροπλαστική (δηλαδή μόνο η κεφαλή),ή ημιολική αρθροπλαστική ισχίου ενώ στις νεώτερες ηλικίες (προ των 70) με ολική αρθροπλαστική,άλλες τεχνικές σε αυτές τις ηλικίες δεν ωφελούν και δεν έχουν αποτέλεσμα..αν κοιτάξετε τις βιβλιογραφίες υιοθετούν ακριβώς την τελευταία μου παράγραφο» αναφέρει επίσης. 

Καταλήγοντας ο κ. Χατζηχάννας, εύχεται ξανά στον Πρόεδρο, καλή ανάρρωση και να πάνε όλα καλά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top