ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΕΑΝ συμβάλλει στη διαμόρφωση χώρου αναμονής του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας

Η ΚΕΑΝ συμβάλλει στη διαμόρφωση χώρου αναμονής  του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, η ΚΕΑΝ έχει αναλάβει την οικονομική ενίσχυση της πρωτοβουλίας της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού για διαμόρφωση χώρου αναμονής στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, με δωρεά ύψους 13,000 ευρώ.

Σκοπός του έργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, είναι να προωθηθούν οι επιδιώξεις της Οργάνωσης για δημιουργία ενός περιβάλλοντος γραμματισμού, με βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και διαδραστικές δραστηριότητες ώστε τα παιδιά και οι ενήλικες που επισκέπτονται τον χώρο να περνούν όσο γίνεται πιο ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο αναμονής τους.

Για την υλοποίηση του έργου, η ΚΕΑΝ συνεργάζεται τόσο με την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού, όσο και με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και την Ομάδα Τέχνης ΠΟΕΔ Λευκωσίας. Μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων, δόθηκε η δυνατότητα σε νέους να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να δημιουργήσουν κάτι από την αρχή, αφού το τελικό σχέδιο της διαμόρφωσης του χώρου στηρίχτηκε σε συνδυασμό ιδεών των φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπό την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας κ. Κίκας Καζαμία. Παράλληλα, ομάδα εκπαιδευτικών της εικαστικής αγωγής σχεδίασαν ενότητες εμπνευσμένες από παραμύθια και ενέπλεξαν μαθητές και μαθήτριες στη δημιουργία πρωτότυπων έργων τέχνης, τα οποία θα κοσμήσουν τον χώρο, προσδίδοντάς του μια αλληλεπιδραστική και εκπαιδευτική διάσταση.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η ΚΕΑΝ επιβράβευσε και τη συμμετοχή των φοιτητών με χρηματικό ποσό ύψους 200 ευρώ για τον κάθε φοιτητή, ευχαριστώντας ειδικότερα το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και την καθηγήτρια κ. Κίκα Καζαμία για την εξαιρετική συνεργασία.

Η κ. Μαρία Οδυσσέως, Debuty Marketing Manager της ΚΕΑΝ, δήλωσε σχετικά: «Η KEAN, μια καθαρά κυπριακή εταιρεία που παραμένει πιστή στην ιστορία και στην παράδοσή της, αναγνωρίζοντας τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς ως βασικού πυλώνα διαμόρφωσης μιας υγιούς κοινωνίας, συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και εκδηλώσεις που προάγουν τη συνοχή και ενδυναμώνουν την κυπριακή κοινωνία, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη νέα γενιά. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε με περηφάνια το έργο διαμόρφωσης του χώρου αναμονής στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ ώστε να γίνει πιο φρέσκος και ευχάριστος, ειδικά για τα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που υλοποιούν και στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή και αναμένουμε με ανυπομονησία την παράδοση του έργου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top