ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται πρόστιμα «καμπάνες» για νυχτερινά μαγαζιά - Εξώδικα και σε Dj

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται πρόστιμα «καμπάνες» για νυχτερινά μαγαζιά -  Εξώδικα και σε Dj

Έρχονται βαριά πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τον νόμο περί Κέντρων Αναψυχής και Άδειες Εκπομπής Ήχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το πρόστιμο που μπορεί να χρεωθεί, πλέον, κάποιος για δυνατή μουσική ανέρχεται στα 1,000 ευρώ ενώ εάν δεν συμμορφωθεί και επαναλάβει το ίδιο αδίκημα εντός δύο ετών, τότε το πρόστιμο μπορεί να αγγίξει και τις 30 χιλιάδες ευρώ.

Όσον αφορά τα κέντρα αναψυχής τα οποία εκπέμπουν μουσική χωρίς την απαραίτητη άδεια το εξώδικο πρόστιμο θα ανέρχεται στα 1,000 ευρώ, ενώ εάν η άδεια υπάρχει όμως δεν τηρούνται οι όροι της τότε το εξώδικο πρόστιμο θα φτάνει μέχρι και τις 2 χιλιάδες ευρώ.

Εάν η υπόθεση του ιδιοκτήτη κέντρου αναψυχής οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου θα προβλέπεται ποινή μέχρι και 10 χιλιάδες ευρώ, σε αντίθεση με την προηγούμενη νομοθεσία που το ύψος της ποινής ανέρχετο στις 2 χιλιάδες λίρες.

Μάλιστα, το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου στο ίδιο το πρόσωπο που εκπέμπει την μουσική (Dj) και όχι μόνο στον ιδιοκτήτη του κέντρου αναψυχής, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αφού γίνεται λόγος για επιβολή προστίμου και στους ίδιους τους «χειριστές» της μουσικής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλα τα παραπάνω απασχόλησαν και συζητήθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών με αφορμή την προωθούμενη κατάργηση νομοθεσίας, η οποία προηγουμένως είχε εγκριθεί από την Βουλή αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

Να σημειώσουμε ότι ο προηγούμενος νόμος είχε εγκριθεί από το 2016 όμως ουδέποτε εφαρμόστηκε με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλά περιστατικά ηχορύπανσης ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

Έτσι ο εν λόγω νόμος, οδηγείται πλέον σε κατάργηση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής με εισήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο παράλληλα ετοίμασε νέο νομοσχέδιο, το οποίο αναφέρθηκε αρχικά και αφορά τα προαναφερόμενα πρόστιμα, και το προώθησε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για νομοτεχνική επεξεργασία. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top