ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα τροποποιητικό νομοσχέδιο περί ποινικών κυρώσεων για κατάχρηση αγοράς

Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα τροποποιητικό νομοσχέδιο περί ποινικών κυρώσεων για κατάχρηση αγοράς

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ομόφωνα το τροποποιητικό νομοσχέδιο περί ποινικών κυρώσεων για την κατάχρηση της αγοράς, με 46 ψήφους υπέρ των παρόντων βουλευτών.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ορθότερη εναρμόνιση με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Οδηγία 2014/57/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, περί ποινικών κυρώσεων για την κατάχρηση αγοράς (Οδηγία για την κατάχρηση της αγοράς)».

Ειδικότερα, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις διευρύνεται η ευθύνη του νομικού προσώπου, το οποίο κρίνεται ένοχο για τη διάπραξη αδικήματος που προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία και αφορά μεταξύ άλλων την κατάχρηση και την παράνομη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών, καθώς και τη χειραγώγηση της αγοράς.

Η προτεινόμενη ρύθμιση αποτελεί δέσμευση της Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν σχετικής υπόδειξης μετά την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/57/ΕΕ.

Οι τροποποιήσεις κρίθηκαν απαραίτητες, ώστε η ευθύνη του νομικού προσώπου να διευρυνθεί και να περιλαμβάνει τη διάπραξη αδικήματος λόγω πλημμελούς εποπτείας ή ελέγχου από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο που υπόκειται στην εξουσία του νομικού προσώπου ανεξαρτήτως της θέσεως του φυσικού προσώπου στον οργανισμό.

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης της εναρμόνισης, έχει λάβει σχετική προειδοποιητική επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου 2019.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top