Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ: 'Δεν έχει εξουσιοδότηση να επιβάλλει κυρώσεις'

Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ: 'Δεν έχει εξουσιοδότηση να επιβάλλει κυρώσεις'

Η ΕΕ δεν έχει εξουσιοδότηση να επιβάλλει κυρώσεις κατά άλλων υποκείμενων του διεθνούς δικαίου, και για αυτό οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεν είναι νόμιμες, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντιμίρ Τσιζόφ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.

"Ο μόνος οργανισμός που έχει εξουσιοδότηση με βάση το διεθνές δίκαιο να επιβάλλει κυρώσεις κατά οποιουδήποτε είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ. Είναι για αυτό τον λόγο που όλα όσα κάνουν ορισμένες χώρες και σε αυτή την περίπτωση η ΕΕ αποτελούν μονομερή περιοριστικά μέτρα, εξ ορισμού παράνομα", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως με δηλώσεις του στην εφημερίδα Izvestia και ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο εξέφρασε τη θέση της Μόσχας κατά των μέτρων που έλαβε η ΕΕ ενάντια στην Τουρκία, λόγω των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις δραστηριότητες της Τουρκίας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.