ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ: 'Δεν έχει εξουσιοδότηση να επιβάλλει κυρώσεις'

Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ: 'Δεν έχει εξουσιοδότηση να επιβάλλει κυρώσεις'

Η ΕΕ δεν έχει εξουσιοδότηση να επιβάλλει κυρώσεις κατά άλλων υποκείμενων του διεθνούς δικαίου, και για αυτό οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεν είναι νόμιμες, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντιμίρ Τσιζόφ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.

"Ο μόνος οργανισμός που έχει εξουσιοδότηση με βάση το διεθνές δίκαιο να επιβάλλει κυρώσεις κατά οποιουδήποτε είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ. Είναι για αυτό τον λόγο που όλα όσα κάνουν ορισμένες χώρες και σε αυτή την περίπτωση η ΕΕ αποτελούν μονομερή περιοριστικά μέτρα, εξ ορισμού παράνομα", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως με δηλώσεις του στην εφημερίδα Izvestia και ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο εξέφρασε τη θέση της Μόσχας κατά των μέτρων που έλαβε η ΕΕ ενάντια στην Τουρκία, λόγω των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις δραστηριότητες της Τουρκίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top