ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αποζημίωση για θανατηφόρο τροχαίο 16 χρόνια μετά – Διαφωνία για τον τρόπο θανάτου

ΚΥΠΡΟΣ: Αποζημίωση για θανατηφόρο τροχαίο 16 χρόνια μετά – Διαφωνία για τον τρόπο θανάτου

Το Εφετείο ανέτρεψε πρωτόδικη απόφαση και πλέον οι συγγενείς προσώπου που απεβίωσε έπειτα από τροχαίο το 2003, αναμένεται να λάβουν 120 χιλ. ευρώ ως αποζημίωση.

Ο αποβιώσαντας ήταν ασφαλισμένος για σωματικές βλάβες ή θάνατο συνέπεια ατυχήματος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως σημειώνονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» τον Οκτώβριο του 2003 ο αποβιώσαντας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και συγκρούστηκε διαδοχικά με σταθμευμένο όχημα και κώνο, για να ακινητοποιηθεί στην συνέχεια.

Ο οδηγός του μοιραίου οχήματος έφερε την ζώνη ασφαλείας του, και άτομο που τον πλησίασε μετά το τροχαίο, διαπίστωσε ότι ήταν μελανιασμένος και ανέπνεε δύσκολα.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, με το πλήρωμά του να κάνει μαλάξεις στον οδηγό, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ανέπνεε.

Η αιτία θανάτου του οδηγού, σύμφωνα με την νεκροτομή ήταν το έμφραγμα.

Ωστόσο, υπήρξε διαφωνία κατά πόσο ο αποβιώσαντας υπέστη έμφραγμα πριν την σύγκρουση ή μετά.

Το Εφετείο σημείωσε ότι δεν αμφισβητείται ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα εμφράγματος ωστόσο αποφάνθηκε ότι η εκδοχή να υπέστη έμφραγμα μετά το τροχαίο είναι πιο πιθανή, βάσει και τις συνθήκες αλλά και μαρτυρίας που υπήρχε.

«Ο θάνατος επήλθε ως άμεση συνέπεια του δυστυχήματος, χωρίς να υπήρξε μαρτυρία ότι ο αποβιώσας θα έχανε εν πάση περιπτώσει τη ζωή του. Το αίτιο επομένως, ήταν το δυστύχημα».

Απόφαση του Εφετείου, είναι η αποζημίωση των κληρονόμων του αποβιώσαντα με 120 χιλ. ευρώ με τόκο από την έγερση της αγωγής (2005) και δυνάμει του ενός εκ των δύο ασφαλιστήριων συμβολαίων, η σύζυγός του δικαιούται σύνταξη περίπου 350 μηνιαίως, αναδρομικά από το 2003, όταν συνέβη το τροχαίο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top