ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Ποινή 'χάδι' σε Ελληνοκύπριο πατέρα που κακοποίησε σεξουαλικά την 11χρονη κόρη του 

ΚΥΠΡΟΣ: Ποινή 'χάδι' σε Ελληνοκύπριο πατέρα που κακοποίησε σεξουαλικά την 11χρονη κόρη του 

Πονή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε πατέρα που κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του, προκαλώντας της φόβο. 

Της Γεωργίας Παππούτα

Ο 43χρονος Ελληνοκύπριος σε κεκλεισμένων τον θυρών διαδικασία, κρίθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες, που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και άσεμνη επίθεση, ενώ στην συνέχεια και αφού πρώτα τέθηκε υπό κράτηση, του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, τον Απρίλιο του 2016, η 11,5 τότε ετών κόρη του κατηγορούμενου τον επισκέφθηκε στο σπίτι του, όπου και θα διανυκτέρευε μαζί με τον αδελφό της, κάτι που έκαναν αρκετά συχνά, μετά το διαζύγιο των γονιών τους.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης και τα όσα κατέθεσε η ανήλικη, ο πατέρας της προέβη σε άσεμνες πράξεις στα γεννητικά της όργανα εκείνο το βράδυ, με την ίδια να το αναφέρει στην μητέρα της, την επόμενη ημέρα του περιστατικού. 

Ακολούθως, έγινε καταγγελία εναντίον του πατέρα, ο οποίος αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, ισχυριζόμενος ότι η ανήλικη κόρη του ήθελε να τον εκδικηθεί γιατί της είχε κάνει παρατήρηση. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Δικαστήριο έκρινε αναξιόπιστη την μαρτυρία του πατέρα, αφού υπέπιπτε συνεχώς σε αντιφάσεις, αφήνοντας αρνητική εντύπωση στο Δικαστήριο, το οποό έκρινε ως ψευδή τα όσα κατέθεσε.  

Για σκοπούς μετριασμού της ποινής του 43χρονου, συνέβαλαν τα όσα ανάφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του, που αφορούν τις οικογενειακές του συνθήκες, το λευκό του ποινικό μητρώο αλλά και το γεγονός ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό (κάτι που επισήμανε και η ανήλικη στην μαρτυρία της).

Μάλιστα, υπόψιν του το Δικαστήριο έλαβε και την θέση της υπεράσπισης του 43χρονου, ότι μετά την καταδίκη του είναι θύμα διασυρμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top