ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αποζημίωση σε δικηγόρο που συνελήφθη – «Περί ταπεινωτικής μεταχείρισης»

ΚΥΠΡΟΣ: Αποζημίωση σε δικηγόρο που συνελήφθη – «Περί ταπεινωτικής μεταχείρισης»

Απόφαση υπέρ δικηγόρου που συνελήφθη εντός αστυνομικού σταθμού, εξέδωσε δικαστήριο.

Αποζημίωση ύψους 5.500 ευρώ αναμένεται να λάβει δικηγόρος, σύμφωνα με τον 'Φιλελεύθερο', ο οποίος το 2011 είχε συλληφθεί εντός του αστυνομικού σταθμού Λυκαβηττού, όταν αυτός είχε μεταβεί μετά από εντολή πελάτη του, για να πληροφορηθεί τους λόγους σύλληψης του αλλοδαπού υπαλλήλου του.

Ο δικηγόρος, σύμφωνα με τα γεγονότα, άρχισε να φωνάζει μέσα στον αστυνομικό σταθμό και τότε, ο αξιωματικός διέταξε την σύλληψή του.

Ο παραπονούμενος αφού φόρεσε χειροπέδες κρατείτο σε δημόσια θέα μπροστά σε κόσμο που μετέβαινε στον σταθμό για να υποβάλει παράπονα. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στον Αστ. Σταθμό Λακατάμιας όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για πρόκληση θορύβου και ταραχής.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο υπάρχει εκτενή ανάλυση αναφορικά με το τι θεωρείται παράνομη σύλληψη και παράνομη κράτηση.

«H διατήρηση των χειροπεδών, υπό αυτές τις συνθήκες, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι ο ενάγοντας, φέροντάς τες, τοποθετήθηκε σε κοινή θεά των διερχομένων από το σταθμό αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την κατάληξη στην εκφρασθείσα ήδη κρίση μου περί ταπεινωτικής μεταχείρισης» αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση. 

Βάσει των πιο πάνω, το δικαστήριο έκδωσε απόφαση υπέρ του δικηγόρου για αποζημίωσή του με το ποσό των 5.500 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top