ΚΥΠΡΟΣ: Απεβίωσαν μέχρι την εκδίκαση των αγωγών τους – Δικαιώθηκαν μετά θάνατον

ΚΥΠΡΟΣ: Απεβίωσαν μέχρι την εκδίκαση των αγωγών τους – Δικαιώθηκαν μετά θάνατον

Εκδικάστηκαν και οι τελευταίες αγωγές από τις συνολικά 22 που είχαν καταχωρισθεί στο δικαστήριο, ατόμων που προσβλήθηκαν από καρκίνο, συνεπεία της λειτουργίας του εργοστασίου Άστρασολ στα Λατσιά.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», την Δευτέρα (15/7) εκδικάστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, οι τρεις τελευταίες αγωγές κατά του εργοστασίου Άστρασολ, δύο γυναικών και ενός άνδρα που διέμεναν κοντά σε αυτό, το οποίο θυμίζουμε ότι κατασκεύαζε σόλες παπουτσιών και χρησιμοποιούσε διχλωρομεθάνιο, ουσία που αποδείχθηκε καρκινογόνα.

Το τραγικό των περιπτώσεων, είναι ότι οι αρχικοί ενάγοντες, δηλαδή τα πρόσωπα που προσβλήθηκαν από καρκίνο, έχουν αποβιώσει μέχρι την εκδίκαση και πλέον οι αγωγές τροποποιήθηκαν και προστέθηκαν σ’ αυτές οι εξαρτώμενοί τους, δηλαδή οι συγγενείς.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο επιδίκασε συνολικά πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ για όλους τους ενάγοντες. Τα ποσά είναι με τόκο από την ημέρα καταχώρησης της αγωγής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE