ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ‘Κόβουν’ τα υπερωριακά καθήκοντα και σε απλούς αστυνομικούς

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ‘Κόβουν’ τα υπερωριακά καθήκοντα και σε απλούς αστυνομικούς

Μαζί με τα ξερά πάνε και τα χλωρά λέει ο θυμόσοφος λαός και φαίνεται πως η εν λόγω ρήση βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση με το θέμα των υπερωριών που προέκυψε στο αστυνομικό σώμα…

Του Φάνη Μακρίδη

Το πρωί της Δευτέρας (26/08) μέλη της αστυνομικής δύναμης που υπηρετούν σε αστυνομικούς σταθμούς της πρωτεύουσας σε ώρες γραφείου, έλαβαν προφορικά ειδοποίηση από το τμήμα επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας ότι πλέον δεν θα μπορούν να εργάζονται σε επιπλέον καθήκοντα κατά το βράδυ.

Τους επεξηγήθηκε –προφορικώς πάντα- πως αν δουλεύουν νυκτερινές ώρες δεν θα είναι ξεκούραστοι και σε θέση να εργάζονται με την ίδια απόδοση το πρωί της επομένης (07:00).

Με απλά λόγια, τους αποστερείται το δικαίωμα να εργαστούν υπερωριακά, ώστε να αυξήσουν και τις απολαβές τους.

Η εξέλιξη αυτή ήδη σχολιάζεται δυσμενώς από μέλη της Αστυνομίας, καθώς θεωρούν ότι τους αποστερείται άνευ εύλογης αιτίας το δικαίωμα να εργαστούν νόμιμα στη δύναμη για περισσότερες ώρες καθιστώντας αξιοπρεπείς τους μισθούς τους. Εδώ να σημειωθεί ότι ένας αστυνομικός δεν δικαιούται να υποαπασχολείται σε άλλο κλάδο, παρά μόνο να δουλεύει υπερωρίες στο σώμα.

Τα μέλη που εκφράζουν δυσαρέσκεια γι΄ αυτή την εξέλιξη, θεωρούν –ταυτόχρονα- ότι πάνε θύματα λόγω των πρόσφατων καταγγελιών στην ηγεσία της Αστυνομίας περί ορισμένων αξιωματικών. Όπως αποκάλυψε το ThemaOnline την Τετάρτη 21/08, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, διέταξε έρευνα σε βάρος αξιωματικών που υπηρετούν στο σώμα γιατί κάποιοι που εργάζονταν υπερωριακά σε ειδικά καθήκοντα, την επομένη κι ενώ έπρεπε να επανέλθουν στο πόστο τους σε ώρες γραφείου, φέρονται να λάμβαναν αυθαίρετα ρεπό. Όπως εξηγούσαμε, φρόντιζαν να πληρώνονται υπερωριακά (αδρή η αμοιβή), αλλά και να ξεκουράζονται την επομένη χωρίς να το δηλώσουν.

Ταυτόχρονα από την αστυνομική διεύθυνση Λευκωσίας είχε δοθεί οδηγία όπως «από τούδε και στο εξής, ο εκάστοτε Υπεύθυνος Αξιωματικός της επιχείρησης δεν θα συμπληρώνει έντυπο υπερωριών για πληρωμή, αλλά θα απολαμβάνει ανάλογο χρόνο ανάπαυσης την επομένη ημέρα του καθήκοντός του».

Μέλη της αστυνομικής δύναμης, λοιπόν, έχουν εκφράσει απαρέσκεια γιατί η καταγγελία αφορούσε μόνο ορισμένους αξιωματικούς και όχι όλους. Θεωρούν , με λίγα λόγια, πως στο τέλος την πληρώνουν οι σωστοί αξιωματικοί και οι χαμηλόμισθοι κι όχι αυτοί που πραγματικά πρέπει, αν κι εφόσον αποδειχθεί ότι υπήρξε παρανομία.

Βάσει πληροφοριών, δεν αποκλείεται μέλη της δύναμης να αντιδράσουν επίσημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top