ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα για τη σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού - Από ποιους αποτελείται

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα για τη σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού - Από ποιους αποτελείται

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοινώνει σήμερα τη σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού, η οποία αποτελείται από τους:

Παναγιώτη Δημητρίου, Κρις Τριανταφυλλίδη, Γιώργος Κουκουμάς, Γιώργος Λουκαϊδης, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Χρύσης Παντελίδης, Σταύρος Αγγελίδη, Γιώργος Γεωργίου, Μενέλαος Κυπριακού, Γιώργος Ποϊζης, Χρίστος Ιωσηφίδης και Κυριάκος Τσιμίλλης.

Ο ρόλος της Ομάδας θα είναι συμβουλευτικός προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στο επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα ανακοινώσει τη Νομική Ομάδα  Κυπριακού».

Αναφερόμενος στο Εθνικό Συμβούλιο, ο Εκπρόσωπος είπε ΄΄ότι «είναι η έκτη φορά που συγκαλείτε το Εθνικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις επαφές που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα τόσο με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ κα Ολγκίν όσο και με τον ίδιο των ΓΓ των ΗΕ κ. Γκουτέρες στις Βρυξέλλες τον προηγούμενο μήνα και έγινε και η απαραίτητη ανταλλαγή απόψεων ενόψει της επερχόμενης επίσκεψης της κας Ολγκίν, η οποία αναμένεται στην Κύπρο το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε ενδελεχώς και τα Συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα οποία, ως γνωστόν, έχει περιληφθεί μια σαφής διασύνδεση στην πρόοδο των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο Κυπριακό, το αποτέλεσμα των προσπαθειών της Κυβέρνησης εδώ και ένα χρόνο. Ήταν άλλωστε αυτή η προσέγγιση, αυτή η στρατηγική, την οποίαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει κατά την πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου τον περασμένο Μάρτιο, πριν από ένα χρόνο.

Και αυτό που έχει επιτευχθεί θεωρούμε ότι στέλνει ένα θετικό, πολύ συγκεκριμένο μήνυμα προς την Τουρκία μέσα από μια σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση που επιδιώκαμε από την αρχή.

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατέθεσαν συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις, οι οποίες ασφαλώς και λαμβάνονται υπόψη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αξιολογηθούν. Διεξήχθη μια πολύ παραγωγική συζήτηση μέσα σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα με μια εποικοδομητική διάθεση από όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για το Μεταναστευτικό και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στις επαφές που λαμβάνουν χώρα σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς και για την επικείμενο επίσκεψη του από κοινού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Λίβανο, στις 2 Μάϊου, και ενημέρωσε και για την πρόοδο, για τα επόμενα βήματα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας «Αμάλθεια» για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και πώς οι υποδομές που οι ΗΠΑ κατασκευάζουν στη Γάζα θα επιτρέψουν την αύξηση και την ένταση της ροής με την οποία η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάνει στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας».

Σε ερώτηση αν η πρόταση Γκουτέρες είναι ακόμη στο τραπέζι, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «εμείς αναμένουμε την κα Ολγκίν το πρώτο δεκαήμερα του Μαΐου που έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να δούμε ποια είναι τα επόμενα βήματα σε σχέση με αυτή την πρόταση του ΓΓ η οποία αναμένουμε ακόμη να δούμε πώς θα μπορέσει να υλοποιηθεί. Εμείς έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη θετική μας ανταπόκριση, και θεωρούμε ότι κάθε ενέργεια των ΗΕ, ιδιαίτερα του ΓΓ των ΗΕ, προς την προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top