ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι συναντήσεις Λουτ με τους δύο ηγέτες στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι συναντήσεις Λουτ με τους δύο ηγέτες στο επίκεντρο

Οι νέες συναντήσεις της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες, είναι το θέμα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος την Δευτέρα (2/9).

Προβάλλονται επίσης η εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων και αποδήμων της κοινότητας Ίνιας για αξιοποίηση της νότιας παραλίας Λάρας (Λούρα) για τους λουόμενους και η έναρξη σήμερα της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο Εστία.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Δεν φεύγει αν δεν κλείσει συμφωνία» γράφει ότι η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ ξαναβλέπει σήμερα τους δύο ηγέτες για να κλείσει τις τελευταίες «τρύπες» και ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της παραμονής της στην Κύπρο αλλά και κοινής συνάντησης με τους δύο ηγέτες. Αλλού γράφει ότι αρχίζει σήμερα και επίσημα με την έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από επηρεαζόμενους δανειολήπτες η εφαρμογή του Σχεδίου Εστία. Σε άλλο θέμα προβάλει δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι μόνο μέσα από το διάλογο μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό ή να καταδειχτεί η τουρκική αδιαλλαξία.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Από την παρουσία Λουτ κρίνεται η Νέα Υόρκη» γράφει ότι δεύτερο κύκλο ξεχωριστών συναντήσεων με τους δύο ηγέτες θα έχει σήμερα η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την αξιοποίηση της νότιας παραλίας Λάρας (Λούρα) για τους λουόμενους πραγματοποίησαν χθες περίπου 200 κάτοικοι και απόδημοι της Ίνιας. Σε άλλο θέμα προβάλει δηλώσεις στον «Π» της Υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Εργων Βασιλικής Αναστασιάδου σε σχέση με τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα που ξεπάγωσαν και τα οποία προωθούνται στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους καθώς και σχεδιασμούς για έργα που βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Σπρώχνει για συναντίληψη» αναφέρεται στον δεύτερο κύκλο επαφών που θα έχει σήμερα η Τζειν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες και γράφει ότι συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες για να πετύχει συναντίληψη μεταξύ των δύο πλευρών για τους όρους αναφοράς. Αλλού γράφει ότι ραντεβού στο Στρασβούργο έχουν δώσει κυπριακοί φορείς με εκπροσώπους της Moneyval τις επόμενες εβδομάδες σε σχέση με την πρόοδο που έχει κάνει η Κύπρος στην πτυχή του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ενδεχόμενο δρομολόγησης διαδικασίας παύσης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη αμέσως μετά την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη εξέτασαν κυβερνητικοί παράγοντες.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Τρίπτυχο για τους όρους αναφοράς» γράφει ότι η Τζέιν Χολ Λουτ θα έχει σήμερα νέες χωριστές συναντήσεις με Αναστασιάδη σε μια προσπάθεια για προετοιμασία των όρων αναφοράς που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αλλού γράφει ότι σε νέο λίφτινγκ στο πρόγραμμα πολιτογράφησης ξένων επενδυτών προχώρησε η Κυβέρνηση υπό το βάρος των καταγγελιών από διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς για το ξέπλυμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 58 χιλιάδες εργαζόμενοι αδυνατούν να βρουν μόνιμη θέση πλήρους απασχόλησης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top