ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Σε εφαρμογή το Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» - Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Σε εφαρμογή το Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» - Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

Εφαρμόζεται πλέον και στην πράξη το Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ», το οποίο θα συμβάλει στην προστασία της κύριας κατοικίας δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια. 

Από την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο σχέδιο, οι οποίες θα γίνονται αποδεκτές μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. 

Στο Σχέδιο αναμένεται να συμμετέχουν 10 χιλ. δανειολήπτες.

Οι τράπεζες ήρθαν σε επαφή από προηγουμένως με τους πελάτες τους που πληρούν τα κριτήρια και κάποιοι από αυτούς είχαν ήδη ετοιμάσει τις αιτήσεις τους, οι οποίες είναι αναρτημένες στην σελίδα του Υπουργείου Εργασίας. 

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας με ανακοίνωσή του κάλεσε όλα τα μέλη του όπως υποβάλουν αιτήσεις για ένταξη στο σχέδιο «ΕΣΤΙΑ», ασχέτως αν η αίτηση έχει πιθανότητα απόρριψης, αφού αυτό θα δώσει έναν πρώτο υπολογισμό για το πόσοι θα ενταχθούν και πόσοι θα μείνουν εκτός του σχεδίου.

Σε δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης  μετά το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των τεσσάρων ηρώων του Αχυρώνα Λιοπετρίου, και ερωτηθείς για το σχέδιο «Εστία» είπε ότι το σχέδιο «πράγματι ξεκινά και θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας που επηρεάζονται να υποβάλουν την αίτησή τους, να εξεταστεί, επειδή μέσα από αυτό τον τρόπο θεωρώ πως θα δοθεί πιο καθοριστική χειροπιαστή βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top