ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει Φόρουμ με θέμα: «Κοινωνική Καινοτομία για Κοινωνική Ένταξη»

 Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει Φόρουμ με θέμα: «Κοινωνική Καινοτομία για Κοινωνική Ένταξη»

Τα τελευταία χρονιά η κοινωνική καινοτομία, εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στις δράσεις και στις πολιτικές που αφορούν τους νέους, σαν μέθοδος ένταξής τους στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία.

Παρόλα αυτά, η κοινωνική καινοτομία παραμένει ένας ασαφής όρος για τους πλείστους επαγγελματίες που εμπλέκονται σε θέματα ενδυνάμωσης και στήριξης των νέων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (Ο.ΝΕ.Κ.), ως η Εθνική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+: Κεφάλαιο Νεολαία και το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation - CSI) διοργανώνουν το παγκύπριο Φόρουμ με θέμα: «Κοινωνική Καινοτομία για Κοινωνική Ένταξη».

Το Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, θα δώσει την ευκαιρία σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς (Υπουργεία, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Τοπικές Αρχές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις),να ενημερωθούν και να συζητήσουν, μέσα από παρουσιάσεις, ομαδικές εργασίες και εργαστήρια, την εξέλιξη της κοινωνικής καινοτομίας ως εργαλείο ένταξης των νέων στην οικονομία και την κοινωνία. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με πρακτικές εφαρμογές της κοινωνικής καινοτομίας και κοινωνικής ένταξης μέσα από σχετικές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τοπικούς οργανισμούς που τις προωθούν.

Το Φόρουμ «Κοινωνική Καινοτομία για Κοινωνική Ένταξη» εντάσσεται στο πλαίσιο εργασιών της Στρατηγικής Σύμπραξης Youth@Work του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, η οποία σκοπό έχει τη δημιουργία συνεργειών ανάμεσα σε Εθνικούς Φορείς και οργανισμούς με στόχο την προώθηση της νεανικής απασχολησιµότητας και επιχειρηματικότητας. Η εν λόγω Στρατηγική, έχει επίσης ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να στηρίξει φορείς στις δραστηριότητές τους που σχετίζονται με την ενδυνάμωση των νέων, μέσα από την παροχή εργαλείων και πρακτικών εφαρμογής της κοινωνικής καινοτομίας.

Στόχοι του Φόρουμ «Κοινωνική Καινοτομία για Κοινωνική Ένταξη»

i. Γνωριμία και δικτύωση μεταξύ τοπικών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και επαγγελματιών που ασχολούνται με θέματα κοινωνικής καινοτομίας και δημιουργία μιας πλατφόρμας συνεργασίας και επικοινωνίας,
ii. Ενημέρωση τοπικών φορέων για τη Στρατηγική Σύμπραξη Youth@Work που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Erasmus+”, τη σημασία της, καθώς και τις ευκαιρίες κατάρτισης και ενδυνάμωσης που παρέχει,
iii. Κατάρτιση τοπικών φορέων σε βασικές αρχές της κοινωνικής καινοτομίας και του ρόλου της στην κοινωνική ένταξη,
iv. Εντοπισμός και χαρτογράφηση αναγκών, προκλήσεων και προσδοκιών των τοπικών φορέων και επαγγελματιών σε θέματα κοινωνικής καινοτομίας και κοινωνικής ένταξης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top