ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος ΣΥΚΑΛΑ –«Δύο χρόνια διαχείρισης από την Αρχή Εξυγίανσης τα έχουν κάμει θάλασσα»

Πρόεδρος ΣΥΚΑΛΑ –«Δύο χρόνια διαχείρισης από την Αρχή Εξυγίανσης τα έχουν κάμει θάλασσα»

Η Αρχή εξυγίανσης πάει από το κακό στο χειρότερο και αντί να ασχολούμαστε με τα θέματα ουσίας, ασχολούμαστε με θέματα οικογενειακής ή και άλλης φύσης ορισμένων ατόμων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) Άδωνης Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι “δύο χρόνια διαχείρισης από την Αρχή Εξυγίανσης τα έχουν κάμει θάλασσα”.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού στα γραφεία του Κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “συζητήσαμε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά από τις αποφάσεις που πάρθηκαν τον Μάρτιο του 2013. Οι συνέπειες σε βάρος των καταθετών ήταν τεράστιες και οι επιπτώσεις εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ μεγάλες. Έχουμε συζητήσει το κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα να εξευρεθούν κάποιοι τρόποι έτσι ώστε να ανακουφιστούν προσωρινά αυτοί οι άνθρωποι, αυτές οι οικογένειες και ταυτόχρονα να αποζημιωθούν σε βάθος χρόνου από το κράτος”.

“Το κράτος έχει υποχρέωση σε βάθος χρόνου με διάφορους τρόπους, διάφορες προτάσεις οι οποίες θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχουν υποστεί όχι μόνο δέκα χιλιάδες οικογένειες των καταθετών της Λαϊκής αλλά και οι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου”, είπε.

Ανέφερε ότι συζήτησαν και το θέμα  της διαχείρισης της Λαϊκής Τράπεζας, προσθέτοντας ότι “είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα και μετά την παραίτηση της κ. Αντωνιάδου.θα πρέπει να βρεθεί ο καταλληλότερος νομικός τρόπος το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε η διαχείριση της Λαϊκής Τράπεζας να περάσει στους πιστωτές της”.

“Εμείς θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια γνωρίζοντας τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον τόπο μας να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που υπάρχουν και σταδιακά να αποζημιωθούν”, είπε.

Ο Πρόεδρος ΣΥΚΑΛΑ Άδωνης Παπακωνσαντίνου είπε ότι “ υπάρχει μια μερίδα πολιτών που ονομάζονται άτομα τα οποία είχαν τις αποταμιεύσεις τους στη Λαϊκή Τράπεζα για τους οποίους υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες των αδικηθέντων που είναι οι κάτοχοι αξιογράφων, οι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου, οι ομολογιούχοι, οι μέτοχοι των τραπεζών κ.λπ”.

“Σε όλες τις άλλες τις ομάδες η κλοπή έγινε από τις τράπεζες. Στην ομάδα τη δική μας η κλοπή έγινε από το κράτος. Το κράτος είναι που χρησιμοποίησε τις αποταμιεύσεις τις δικές μας για να εγγυηθεί, σε πρώτη φάση, όλες τις καταθέσεις όλων των καταθετών μέχρι εκατόν χιλιάδες. Διότι το κράτος δεν είχε μια”, είπε.

Σε ό,τι αφορά την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων, είπε ότι “δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι στα δύο χρόνια διαχείρισης από την Αρχή Εξυγίανσης τα έχουν κάμει θάλασσα. Ο ρόλος τους ήταν να μεγιστοποιήσουν την αξία αυτών των περιουσιακών στοιχείων και αντί αυτού την έχουν μειώσει”.

“Αυτή τη στιγμή συζητούμε για να αναλάβουν οι πιστωτές της Λαϊκής αυτή τη διαχείριση. Εάν αυτό συμβεί και υπάρχουν τρόποι για να γίνει δεν θεωρούμε ότι μας κάνει κανένας χάρη. Απεναντίας αυτό έπρεπε να γίνει πριν από δύο χρόνια και η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα”.

“Στις 6 του Μάη υπάρχει μια δίκη στην Κύπρο η οποία δίκη είναι για παρακοή του διατάγματος από τον κ. Βγενόπουλο”, είπε προσθέτοντας ότι “αυτή τη στιγμή έχουμε μια Αρχή Εξυγίανσης η οποία είναι λειψή υπό την έννοια του ότι δεν υπάρχει νέο εκτελεστικό μέλος μετά την παραίτηση του κ. Κοιλιάρη και δεν υπάρχει νέο διοικητικό μέλος μετά την παραίτηση του κ. Ζένιου και μετά την παραίτηση της κ. Αντωνιάδου”.

Επιπρόσθετα, είπε, “ υπάρχουν δύο δικηγορικά γραφεία τα οποία εξ όσων εμείς γνωρίζουμε δεν ξέρουν ποίος είναι ο πρώτος ποίος ο δεύτερος, εάν μέσα ακόμη ή εάν είναι έξω”.

“Η Αρχή εξυγίανσης πάει από το κακό στο χειρότερο και αντί να ασχολούμαστε με τα θέματα ουσίας, ασχολούμαστε με θέματα οικογενειακής ή και άλλης φύσης ορισμένων ατόμων”.

Ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για το γεγονός ότι ανέθεσε στο οικονομικό επιτελείο του ΑΚΕΛ “να συνεργαστεί μαζί μας για να δούμε την οικονομική πρόταση που μας πήρε ενάμιση χρόνο περίπου να πείσουμε την Κυβέρνηση να διαβάσει”.

“Η φιλοσοφία της πρότασης λέει ότι όταν και εφόσον το κράτος έχει τη δυνατότητα θα δικαιώσει, θα αποζημιώσει τους αδικηθέντες που κανονικά θα έπρεπε να προέρχετο από την Κυβέρνηση”.

“Τα τελευταία δύο χρόνια ως Δ.Σ του Συνδέσμου έχουμε γίνει ένα μαξιλάρι υπό την έννοια ότι κρατούμε τον κόσμο να μην προβεί σε οποιεσδήποτε αχαρακτήριστες ενέργειες... Φαίνεται ότι το κράτος θεώρησε ότι αυτό είναι αδυναμία. Εάν θεωρούν ότι αυτό είναι αδυναμία υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ενεργήσουμε και ελπίζω το κράτος να συνέλθει πριν φτάσουμε εκεί”.

“Σας διαβεβαιώνω ότι οτιδήποτε και να κάνουμε δεν θα είναι καθόλου παράνομο ή εγκληματικό”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top