ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το καλύτερο μέλι στον κόσμο είναι κυπριακό Μέλι Τζιβέρτι- Πρωτιά σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό

Το καλύτερο μέλι στον κόσμο είναι κυπριακό Μέλι Τζιβέρτι- Πρωτιά σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό

Το κυπριακό θυμαρίσιο μέλι «Τζιβέρτι» κατέκτησε Χρυσό Μετάλλιο στον 46ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μελισσοκομίας “World Beekeeping Awards”, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μελισσοκομίας της “Apimondia”. Θεωρείται η πιο σημαντική εκδήλωση της μελισσοκομίας σε παγκόσμιο επίπεδο στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες μελισσοκόμοι από διάφορες χώρες. Φέτος, συμμετείχαν 6000 μελισσοκόμοι από 80 χώρες.

Η φετινή διάκριση δεν είναι και η μοναδική, αφού το 2013 το μέλι «Τζιβέρτι» ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο μέλι στον κόσμο. Ο επαγγελματισμός και το μεράκι της οικογένειας Παπακώστα επιβραβεύθηκε ξανά φέρνοντας ακόμη μία σημαντική διεθνή διάκριση για την κυπριακή μελισσοκομία.

Οι κυψέλες απ’ όπου συλλέγεται το αγνό κυπριακό μέλι «Τζιβέρτι» βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές όπως, η Περιστερώνα, ο Πρόδρομος και το Πισσούρι. Σε αυτές τις περιοχές ευδοκιμούν μοναδικά μελισσοκομικά φυτά όπως ο ευκάλυπτος, διάφορα εσπεριδοειδή, το θυμάρι, το ρούδι, το αγριολασμαρί και η μυροφόρα. Η πλούσια χλωρίδα της Κύπρου δίνει απλόχερα το μυρωδάτο μέλι ανθέων και το βραβευμένο θυμαρίσιο μέλι «Τζιβέρτι».

Η ιδιαίτερη γεύση και το πλούσιο άρωμα του μελιού «Τζιβέρτι» είναι αποτέλεσμα των συχνών ελέγχων ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής και εμφιάλωσης. Η αυστηρή προσήλωση 5 γενεών μελισσοκόμων στις βέλτιστες μελισσοκομικές πρακτικές έφεραν για άλλη μια φορά το μέλι «Τζιβέρτι» στην κορυφή του κόσμου.

Μάθετε περισσότερα για το μέλι «Τζιβέρτι» εδώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top