ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δε σεβάστηκε ούτε και τη σημερινή Εθνική Επέτειο' – Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων μεταξύ ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ

'Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δε σεβάστηκε ούτε και τη σημερινή Εθνική Επέτειο' – Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων μεταξύ ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, για το καυτό θέμα των πολιτογραφήσεων.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Αυτή τη φορά ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, κατηγορεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη πως «είναι αυταπόδεικτες οι σοβαρές θεσμικές και πολιτικές ευθύνες του Νίκου Αναστασιάδη σε ότι αφορά τη κάκιστη διαχείριση του επενδυτικού προγράμματος πολιτογραφήσεων, η οποία εκ του αποτελέσματος οδήγησε στο ρεζίλεμα της χώρας μας διεθνώς».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως «από την προσωπική δε εμπλοκή του κ. Αναστασιάδη και του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του, στο πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων, μπορεί να μην παρουσιάζεται μεν θέμα νομιμότητας αλλά προκύπτει σοβαρό θέμα δεοντολογίας και ηθικής».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «επειδή ο κύριος Αναστασιάδης παρουσιάζεται έτοιμος να παραιτηθεί αν έχει όντως αξιοποιήσει για ιδιοτελείς σκοπούς το πρόγραμμα, θα πρέπει να απαντήσει αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πολίτης» που τον φέρουν να αξιοποίησε την πολιτογράφηση Σαουδάραβα σεΐχη, ταξιδεύοντας με το executive Μπόινγκ 737 του σεΐχη».

Καλεί επίσης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να τοποθετηθεί για «τις σχέσεις του με το Σαουδάραβα σεΐχη και ειδικότερα κατά πόσο ταξίδεψε ιδιωτικά στις Σεϋχέλλες με το πολυτελές αυτό αεροσκάφος, όπως επίσης η εφημερίδα «Πολίτης» τον παρουσιάζει να έπραξε».

Τέλος, ο κ. Λουκαΐδης, στρέφει τα πυρά του προς τον Γενικό Εισαγγελέα και αναφέρει πως  «σε κάθε περίπτωση, καμία εμπιστοσύνη υπάρχει για διερεύνηση των κυβερνητικών χειρισμών μέσα από διαδικασίες που καθορίζει η ίδια κυβέρνηση Αναστασιάδη».

Οι τοποθετήσεις του κ. Λουκαΐδη, δεν έμειναν αναπάντητες για πολύ ώρα, αφού άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς ΔΥΣΗ, δια μέσου του εκπροσώπου τύπου και βουλευτή Δημήτρη Δημητρίου.

Ως αρχική τοποθέτηση ο κ. Δημητρίου, σχολίασε πως, «η ηγεσία του ΑΚΕΛ δε σεβάστηκε ούτε και τη σημερινή Εθνική Επέτειο. Εμείς στέλνουμε και σήμερα μήνυμα ενότητας και συναίνεσης».

Ο κ. Δημητρίου, συνέχισε λέγοντας πως «ακόμη και σήμερα, μια μέρα που θα έπρεπε να στέλναμε όλοι μας μηνύματα ενότητας προς τον κυπριακό λαό, η ηγεσία της αριστεράς στην ύπρο επιμένει να θέλει να διχάζει και να εκδίδει ανακοινώσεις που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με την Εθνική Επέτειο, ούτε και με το Κυπριακό πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην δήλωση του Γιώργου Λουκαΐδη, τόνισε πως  «στο ΑΚΕΛ, επιλέγουν σήμερα 28 Οκτωβρίου να εκδώσουν γραπτή ανακοίνωση που αφορά χθεσινά δημοσιεύματα. Ένα ερώτημα είναι γιατί δεν ασχολήθηκαν χθες, αλλά ένα δεύτερο ερώτημα είναι αν τόσο πολύ σέβονται τις εθνικές επετείους και δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι αύριο».

Κλείνοντας την απάντηση του προς το ΑΚΕΛ, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, έστειλε το μήνυμα πως  «στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιλέγουμε και σήμερα να στείλουμε το μήνυμα πως χρειάζεται ενότητα, συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ενόψει και του παραθύρου που φαίνεται να ανοίγει στο Κυπριακό. Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα εμείς θα απαντήσουμε τις επόμενες μέρες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top