ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταραπουλούζης για όλα – Τι είπε για Ουζόχο, Ρομπέρζ, όλες τις μεγάλες ομάδες, ρεφ Νικολάου και όχι μόνο

Ταραπουλούζης για όλα – Τι είπε για Ουζόχο, Ρομπέρζ, όλες τις μεγάλες ομάδες, ρεφ Νικολάου και όχι μόνο

Το βράδυ της Τρίτης (29-10) ο υπεύθυνος σκάουτινγκ της Ομόνοιας, Σίμος Ταραπουλούζης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Super Sport FM «Άκου τι Λέει».

Μίλησε για το πως ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, για τις ομάδες όπου πέρασε ως παίκτης και ως προπονητής, για την παρουσία του ως βοηθός προπονητής στον πάγκο της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα, της Εθνικής Ανδρών Κύπρου και πολλά που έχουν να κάνουν με τη φετινή Ομόνοια και όχι μόνο…

Όλα όσα ειπώθηκαν:

Ποια ήταν η διαδρομή σου στο ποδόσφαιρο; «Ήταν αρκετά δύσκολος ο δρόμος μου μέχρι να φτάσω εδώ. Σπούδασα γυμναστής στην Ελλάδα και από το 2000 εργάζομαι ανελλιπώς στο ποδόσφαιρο. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα γιατί η καριέρα μου στο ποδόσφαιρο ήταν από μηδέν μέχρι 1. Έπαιξα στην ΑΕΜ Μόρφου, στην ΑΕΛ… ελούθηκα στην ΑΕΛ. Λόγω τραυματισμού έφυγα για σπουδές και επέστρεψα με πτυχίο γυμναστή με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Στα πρώτα μου χρόνια δούλεψα στην ΣΕΚ Αγίου Αθανασίου και ανέλαβα προπονητής στην δεύτερη ομάδα και U17, η επόμενη χρονιά στην Αναγέννηση Γερμασόγειας και μετά στην ΑΕΖ που είχα απίστευτο ρεκόρ, ήμουν προπονητής της ανδρικής ομάδας, της ομάδας νέων και της ομάδας U17. Μετά ήμουν για τέσσαρα χρόνια στην Αναγέννηση Γερμασόγειας που μου έδωσε την ευκαιρία, μετά στην Παρεκκλησιά και στην ΑΠΕΠ Πελενδρίου. Έφτασα στην ΑΠΕΠ στην β΄ κατηγορία και κάναμε καλή χρονιά με μικρό μπάτζετ. Μετά είχα πρόταση για μια συνέντευξη για βοηθό του Λέβι στην Ανόρθωση. Ένας κοινός φίλος με πρότεινε στον Λέβι και του είπε ότι θα ήταν καλό να με γνωρίσει το 2012. Το καλοκαίρι του 2012 πήγα στην Ανόρθωση. Δεν είχα κανέναν γνωστό στην Ανόρθωση αλλά ανέπτυξα μια απίστευτη σχέση και νιώθω τυχερός και ευλογημένος που ήμουν εκεί, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Κάναμε την εξαιρετική πορεία με 22 αγώνες αήττητοι και κάναμε διαφορά έξι βαθμών. Χάσαμε το πρωτάθλημα και την δουλειά μας. Την επόμενη χρονιά πήγα με τον Χριστάκη Χριστοφόρου στον Απόλλωνα. Μπήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος παραιτήθηκα για διάφορους λόγους και το 2014-2015 και το 2015-2016 επέστρεψα στην Ανόρθωση με τον Πάους. Η επόμενη σεζόν με βρήκε στην Εθνική με τον Χριστάκη Χριστοφόρου. Όταν έφυγε ο Χριστάκης έφυγα κι εγώ και επέστρεψα στην Ανόρθωση πάλι με τον Λέβι. Όταν έφυγε ο Λέβι δεν έφυγα μαζί του. Έκανα και ένα παιχνίδι υπηρεσιακός. Μετά έμεινα για να βοηθήσω τον Στρέπελ για να μάθει το πρωτάθλημα και έδωσα την παραίτηση μου πριν από το περιβόητο παιχνίδι με τον Απόλλωνα με τον Ουζόχο. Έφυγα αμέσως μετά το ματς με τον Απόλλωνα και ήρθε η πρόταση του Νεόφυτου Λάρκου για να συνεργαστούμε στην Ομόνοια. Σε πέντε λεπτά τα βρήκαμε».

Για τον Ρόνι Λέβι: «Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τον Λέβι, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. Μου έκανε πρόταση το περασμένο καλοκαίρι να πάω στην Μπειτάρ. Είναι δουλευτής, σοβαρός και αυστηρός. Ο λόγος της αποτυχίας στην Ανόρθωση στην δεύτερη θητεία δεν είχε καμιά σχέση με την αποτυχία του 2012-2013. Πέρσι δεν πήγε κάτι καλά μετά τον αποκλεισμό από την Λάτσι. Η ομάδα έχασε τον ενθουσιασμό της, την αυτοπεποίθηση της. Ίσως εκεί έπρεπε να γίνει μια αλλαγή».

Οι λόγοι που αποδέχθηκες την πρόταση από το Νεόφυτο Λάρκου και την Ομόνοια: «Οι λόγοι είναι η δυναμική μιας μεγάλης ομάδας όπως η Ομόνοια, η εμπλοκή του κύριου Παπασταύρου που έδωσε μια σταθερότητα αλλά και η παρουσία του Νεόφυτου Λάρκου στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και ότι θα έβαζε την ομάδα σε γερές βάσεις. Η παρουσία του Νεόφυτου έδινε αυτή την προσδοκία για κάτι καλό».

Ποια ήταν η δουλειά με την οποία αρχίσατε; «Δεν υπήρχε θέμα προπονητή όταν πήγα στην Ομόνοια, θα συνεχίζαμε με τον κ. Αναστασίου. Θα αρχίζαμε να βρούμε τους νέους παίκτες, ενώ θα κάναμε αξιολόγηση του τότε ρόστερ. Ορίσαμε διαδικασίες πως θα έρχονται οι παίκτες, κριτήρια και άλλα. Ερχόταν η πρόταση από μάνατζερ, γινόταν η αξιολόγηση από την ομάδα μου, τον Ράινερ Ράουφμαν και τον Κυριάκο Παναγιώτου και μετά πήγαινε το θέμα στον Νεόφυτο Λάρκου και τον προπονητή»

Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που εγκρίθηκαν από εσένα και την ομάδα σου και απορρίφτηκαν από το Νεόφυτο Λάρκου ή τον προπονητή; «Φυσικά υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις. Μπορεί εγώ να προτείνω πέντε αριστερούς μπακ. Ο ένας θα αποκτηθεί. Σημαίνει οι άλλοι τέσσερις θα απορριφθούν είτε από τον Νεόφυτο Λάρκου, είτε από τον προπονητή, είτε λόγω οικονομικού».

**«Η δουλειά για τους νέους παίκτες γινόταν κανονικά αλλά πρώτα ανακοινώθηκε ο προπονητής και μετά έπεσαν οι υπογραφές τους ποδοσφαιριστές».

Πως επιλέχθηκε ο Χένιγκ Μπεργκ; «Οι προτάσεις ήταν πολλές και καταλήξαμε σε μια μικρή λίστα με τρεις περιπτώσεις. Θέσαμε κάποια κριτήρια και κάναμε συνεντεύξεις μαζί τους. Ο ένας δεν συμφωνούσε με την φιλοσοφία. Αυτός που πληρούσε όλα τα κριτήρια ήταν ο κ. Μπέργκ».

Ποια ήταν τα σημαντικότερα κριτήρια που θέσατε; «Η φιλοσοφία της ομάδας, το σύστημα και ο τρόπος παιχνιδιού που αρμόζει στην Ομόνοια, επιθετικό σύστημα ή 4-3-3 ή 4-2-3-1. Αποφασίσαμε ότι αυτό ταιριάζει στην Ομόνοια και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Εμείς θέλαμε να αποφύγουμε την τριάδα στην άμυνα. Από τις μικρές ηλικίες οι ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται με συγκεκριμένη φιλοσοφία και δεν γίνεται η πρώτη ομάδα να έχει διαφορετική φιλοσοφία».

Προτάθηκε στην Ομόνοια ο Τόμας Ντολ: «Ήταν ανάμεσα σε πολλούς που προτάθηκαν αλλά δεν είχαμε επαφή μαζί του. Δεν ήταν στην μικρή λίστα».

Νιώθεις ότι στελεχώσατε καλά την ομάδα; «Με τους περιορισμούς που υπάρχουν με τους ξένους και τους κοινοτικούς ναι. Αφήσαμε μια θέση κενή. Επιλέξαμε να φέρουμε πιο λίγους με περισσότερα χρήματα για να είναι καλύτεροι».

Δεν μπορούσατε να καλύψετε την μία κενή θέση με άλλον ένα κόφτη; «Γίνεται συχνά αυτό το ερώτημα. Είμαστε ευχαριστημένοι με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε»

Ο κόσμος λέει ότι αφήσατε την ομάδα χωρίς βαρβάτο 6άρι: «Είναι απόψεις του κόσμου που είναι σεβαστές. Θέλουμε την κριτική και θέλουμε την πίεση. Χαίρομαι που ο κόσμος της Ομόνοιας είναι απαιτητικός. Δεν θέλουμε μόνο να μας χειροκροτούν. Αυτό μας σπρώχνει για να βελτιωθούμε».

Νιώσατε την πίεση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ήμουν στον πάγκο, την ένιωσαν οι παίκτες. Ένα 5λεπτο μετά την πρώτη μουρμούρα ήταν χαμένοι. Όταν κάναμε την ανάλυση όλοι πήραν θετικά την πίεση, κατάλαβαν σε ποια ομάδα βρίσκονται και ότι ο κόσμος της Ομόνοιας θέλει να βλέπει το 100% και να κερδίζει το κάθε παιχνίδι η ομάδα του, ακόμα και φιλικό να είναι αυτό».

Γι’ αυτούς που λένε για έλλειψη καλής φυσική κατάσταση: «Τα αποτελέσματα των εργομετρικών ήταν εξαιρετικά και φοβερή βελτίωση από το καλοκαίρι μέχρι τώρα και αριθμοί που μπορούν να συγκριθούν με μεγάλες ομάδες από τα καλύτερα πρωταθλήματα».

Ποιος είναι ο ρόλος σου στον πάγκο; «Ο ρόλος μου στον πάγκο είναι καθαρά συμβουλευτικός. Ενημερώνω τον προπονητή για τον αντίπαλο, για κάποιους παίκτες που μπαίνουν σαν αλλαγή και τι μπορεί να προσφέρει και ο κάθε δικός μας ποδοσφαιριστής. Δεν είναι εύκολο να τους πει μην κάτσετε πίσω και συνεχίστε στον ίδιο ρυθμό».

Όταν λες είναι συμβουλευτικός, όταν κάνει αλλαγές ο Μπέργκ δεν ρωτά την άποψη σου;  «Κάποιες φορές με ρωτά, κάποιες όχι. Αρκετές φορές με ρωτά».

Για το γεγονός ότι ο Μπεργκ δεν κάνει και τις τρεις αλλαγές: «Είναι τις φιλοσοφίας ότι οι τρεις αλλαγές δεν είναι υποχρεωτικές. Θεωρεί ότι όταν κερδίζει δεν χρειάζεται να κάνει πολλές παρεμβάσεις. Με τον Ολυμπιακό προσπάθησε να αλλάξει κάτι με μια αλλαγή στο ημίχρονο το καταφέραμε για 15 λεπτά μέχρι την ισοφάριση και μετά η ομάδα δεν μπόρες ένα επανέλθει. Με τον Ολυμπιακό όποιον και να έβγαζε, όποιον και να έβαζε δεν θα άλλαζε κάτι. Ήταν ολόκληρη η ομάδα κάτω».

Για το ότι πέρασαν από την Ομόνοια μεγάλης αξίας μέσοι και φέτος δεν έχει παίκτη σαν τον Σάλατιτς και τον Μάρκο Σοάρες (ερώτημα ακροατή): «Αν πούμε ότι οι Γκόμες και Γκόμεθ είναι οι βασικοί μας, θεωρούμε ότι είναι ανάλογης αξίας και με τον Σάλατιτς και με τον Μάρκο Σοάρες».

**«Έχουμε αρκετά μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, δεν μπορούν να βγουν και οι 16 παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι. Στην μεταγραφική περίοδο θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και το ερχόμενο καλοκαίρι θα φτάσουμε την Ομόνοια στο σημείο που θέλουμε για να διεκδικήσει η ομάδα το πρωτάθλημα».

Ποιος ήταν ο λόγος της κακής εμφάνισης με τον Ολυμπιακό; «Ήταν η χειρότερη μας εμφάνιση. Την εξήγηση θα την αφήσουμε για εσωτερική χρήση. Από την Παρασκευή έχουμε αμέτρητες ώρες συζητήσεις με τον προπονητή τους παίκτες και όλους στην ομάδα. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε ποιοι ήταν οι λόγοι, μπορούμε να υπολογίσουμε και θα δείξει στα επόμενα παιχνίδια αν ήταν αυτά τα αίτια».

Ήταν μια κακή παρένθεση το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; «Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα τι θα γίνει το Σάββατο. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό πρέπει να κάνουμε».

Μπορεί να αλλάξει η εικόνα στο Δασάκι; «Πιστεύω πολύ στο ρόστερ και στον προπονητή και στο υπόλοιπο προσωπικό. Η ομάδα θα συνεχίσει από εκεί που άρχισε την χρονιά. Να μην ξεχνάμε το σοκ από την ήττα στην Πάφο και τον τραυματισμό των δύο τερματοφυλάκων. Ο Ουζόχο έδινε μια ασφάλεια. Εκεί που είπαμε ότι έχουμε τον Κωνσταντίνο ήρθε και ο δεύτερος τραυματισμό. Χάσαμε το πλεονέκτημα με την κενή θέση ενόψει Ιανουαρίου. Χάσαμε τον Ουζόχο που είχε εμπιστοσύνη από τους συμπαίκτες του και τον σεβασμό των αντιπάλων. Το σκέφτονταν διπλά οι αντίπαλοι πως θα βάλουν γκολ στον Ουζόχο. Ήταν ένα ταρακούνημα, χάθηκε η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση».

Είναι πιο ψηλός ο προϋπολογισμός σε σχέση με πέρσι; «Σε σχέση με την περσινή χρονιά ο προϋπολογισμός είναι χαμηλότερος. Ευτυχώς ή δυστυχώς είχαμε ένα μπάτζετ αρκετά καλό. Είναι θέμα πως το εκμεταλλεύεσαι»

Θα αντέξει τα συνεχόμενα 90λεπτα ο Ζόρντι Γκόμεθ;  «Ελπίζω να αντέξει σε πολλά παιχνίδια. Είναι σε μια ηλικία αλλά δουλεύει πολύ, προσέχει την διατροφή του. Ελπίζουμε να αντέξει και να βγάλει την χρονιά αλλά και την επόμενη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε αναπληρωματικό παίκτη σαν το Γκόμεθ. Υπάρχουν άλλοι παίκτες δεν έχουν την ποιότητα του αλλά μπορούν να τον αντικαταστήσουν».

Πότε θα δούμε τον Γκόμες και αν μπορεί να κάνει την διαφορά: «Είναι στην διάθεση του προπονητή. Ταιριάζει με τον Γκόμεθ, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ταιριάζουν οι άλλοι. Ο Γκόμες με τον Γκόμεθ μπορούν να μοιράσουν το παιχνίδι, να αμυνθούν και να επιτεθούν ενώ είναι και της ίδιας νοοτροπίας, είναι θέμα παζλ».

Θέλατε τον Κορέια της Νέας Σαλαμίνας; «Το επιβεβαιώνω και μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις με τη Νέα Σαλαμίνα»

Θα τον αποκτήσετε για του χρόνου; «Αποκτήσαμε τον Λέζιακς που είναι μια από τις καλύτερες μας μεταγραφές και θα έχουμε αριστερό μπακ για τα επόμενα 3-4 χρόνια».

Πως πήρατε αυτό τον ποδοσφαιριστή; «Μας δυσκόλεψε πολύ η διαπραγμάτευση του, μπήκαν μάνατζερ στην μέση, είχε ομάδα, δεν ήθελε να μαθευτεί ότι τον θέλουμε για να πάρει αποζημίωση. Τελικά παρέμβηκε ο πρόεδρος και τον κλείσαμε. Ήμασταν σε διαπραγματεύσεις έναν ολόκληρο μήνα».

Προτάθηκε στην Ομόνοια ο Ζαχαρίου; «Έδειξε στον Ολυμπιακό εξαιρετικές ικανότητες. Δεν θα πω αν μας προτάθηκε».

Για τους Χριστοφή και Νταρμπισάιαρ: «Είναι δύο κεφάλαια για την Ομόνοια, είναι από τους πιο παλιούς και είναι στους αρχηγούς. Δεν ξέρουμε πότε θα φτάσει ο Χριστοφή στο επίπεδο που ήταν πριν μετά την επέμβαση του. Είναι φυσικό του προσόν η ταχύτητα, το έχει στο μυαλό του και πρέπει να παίξει παιχνίδια να για μπορέσει να φύγει από το υποσυνείδητο του. Ο προγραμματισμός έγινε με τον καλό Δημήτρη Χριστοφή. Θέλει βοήθεια, στήριξη και να τον βοηθήσουμε. Ο Ματ άρχισε πολύ καλά, πέτυχε τρία γκολ σε τέσσερα ματς. Είναι παίκτης που μπορεί να βάλει πολλά γκολ με ένα άγγιγμα, με σέντρες, με το κεφάλι, με το πόδι. Πιστεύουμε στον Ματ, είμαστε 100% σίγουροι ότι θα βάλει τα γκολ που θέλουμε».

Για τον Ουζόχο: «Η περίοδος αποθεραπείας του υπολογίζεται από έξι μέχρι εννιά μήνες. Δεν θα ξαναπαίξει φέτος. Το θέμα είναι να αρχίσει προετοιμασία».

Κάνατε σκέψεις και προεργασία για να τον κρατήσετε πριν τον τραυματισμό του; «Κάναμε και σκέψεις και προεργασία. Πριν τον τραυματισμό του δεν υπήρχε καμιά πιθανότητα να μείνει στην Ομόνοια. Δεν υπήρχε καν θέμα διαπραγματεύσεις. Μετά τον τραυματισμό του άλλαξαν τα δεδομένα και θα εξαρτηθεί από το πώς θα χειριστούμε εμείς το θέμα αλλά και η ομάδα του».

Μιλήσατε με τον Ουζόχο, θέλει να συνεχίσει στην Ομόνοια; «Θα ήθελε να συνεχίσει στην Ομόνοια για μικρό χρονικό διάστημα. Ο στόχος του είναι να πάει σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα».

Πως κλείσατε τον Ουζόχο; «Για όλους τους παίκτες ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Δεν έχει σημασία αν τον γνώριζα από την Ανόρθωση. Ήταν κοινή συμφωνία και των τριών μας, εμένα του προπονητή και του Νεόφυτου Λάρκου».

Ήσουνα στον πάγκο της Ανόρθωσης σε εκείνο το πρώτο του παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα: «Δεν έκανε ούτε προπόνηση πριν το παιχνίδι Ανόρθωση-Απόλλωνας άφησε εξαιρετική εντύπωση. Έβγαλε από την πρώτη στιγμή απίστευτη ηρεμία για την ηλικία του και έλεγες ότι αυτός ο τερματοφύλακας δεν θα δεχθεί γκολ. Τα ίδια έδειξε και στην Ομόνοια».

Τι έγινε με τον Βαλεντίν Ρομπέρζ; «Είναι κοινό μυστικό ότι ήταν ένας παίκτης που θέλαμε να φέρουμε στην Ομόνοια. Γι διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατόν να τον αποκτήσουμε. Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι είχε συμβόλαιο από τον Απόλλωνα. Αν ήταν ελεύθερος θα ερχόταν. Εξέφρασε ο ίδιος την επιθυμία να έρθει στην Ομόνοια αλλά δεν καταφέραμε να τον αποκτήσουμε».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η φετινή Ομόνοια; «Δεν υπάρχει ταβάνι για το που μπορεί να φτάσει η Ομόνοια. Στόχος είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Ο επόμενος στόχος είναι να βγει Ευρώπη, θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η λογική σειρά είναι ότι πρώτα πάμε Ευρώπη. Ο προγραμματισμός είναι μέσα σε τρεις μεταγραφικές περιόδους να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Θα δούμε μέσα στην χρονιά αυτή τα λάθη μας και όχι μόνο. Χρειάζονται παίκτες ηγέτες, δεν είναι μόνο θέμα ικανότητες. Πρέπει να αντέχουν στην πίεση. Πρέπει να φέρουμε κάποιους που να μπορούν να αναλάβουν αυτό τον ρόλο ή να εκπαιδεύσεις κάποιους να το κάνουν αυτό. Το ΑΠΟΕΛ γιατί κερδίζει τα πρωταθλήματα, είχε παίκτες ηγέτες. Ο Μοράις μπορούσε ένα βάλει πίεση στους διαιτητές, να ανεβάσει τους συμπαίκτες του, ο Εφραίμ να πάρει παιχνίδια μόνος του, ο Αίλτον και άλλοι».

Ποιος έφερε τον Τιάγκο στην Ομόνοια; «Οι παίκτες που ήρθαν από τον Κύπρο τους ξέραμε. Μπήκαν στο τραπέζι και συμφωνήσαμε».

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Τιάγκο: «Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός χαρακτήρας και νιώθει περήφανος που είναι στην Ομόνοια. Είναι ευτυχισμένος που είναι στην Ομόνοια. Δεν βγήκε λίρα 100 αλλά λίρα 200».

Για τον κύριο Παπασταύρου: «Είναι ένας άνθρωπος που βάζει τα λεφτά του και ξοδεύει ώρες. Έσωσε την Ομόνοια στην δύσκολη στιγμή, έχει όνειρα και φιλοδοξίες να κάνει την Ομόνοια ξανά μεγάλη ομάδα. Όταν ήρθε ήθελε να κάνει την Ομόνοια καλή επιχείρηση  αλλά τώρα θέλει να την οδηγήσει σε τίτλους».

Πως ένιωσες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τα λάθη της διαιτησίας; «Με πείραξε πολύ η διαιτησία του Γιώργου Νικολάου καθώς τον θεωρώ από τους καλύτερους διαιτητές στην Κύπρο. Ακόμα και όταν με ρώτησαν πριν είπα ότι του έχω εμπιστοσύνη. Ήμουν εκνευρισμένος γιατί έκανε τόσα πολλά λάθη και ήταν και μονόπλευρά. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι από τους κορυφαίους διαιτητές και ήταν μια άσχημη βραδιά.

Για το νέο πρωτάθλημα: «Δικαίωσε όλους όσους ήθελαν τις δώδεκα ομάδες. Μειώθηκαν οι αποστάσεις, όλα τα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά. Η άνοδος της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης έφεραν και τον κόσμο στα γήπεδα. Δεν είναι η κάρτα φιλάθλου που έδιωξε τον κόσμο»

Που θα τερματίσει η Ομόνοια; «Η Ομόνοια θα είναι από την 1η μέχρι και την 4η θέση. Νιώθω σίγουρος. Όλα ευνοούν ώστε η ομάδα να είναι εκεί. Η 6άδα θα είναι οι έξι μεγάλες ομάδες. Η μόνη που μπορεί να μπει σφήνα είναι η Νέα Σαλαμίνα. Η ΑΕΛ δεν έχει την στήριξη του κόσμου της και ίσως της στοιχίσει σε βάθος χρόνου».

Η Ανόρθωση μπορεί για το πρωτάθλημα; «Η Ανόρθωση έχει βρει το γιατρικό της στο πρόσωπο του Τιμούρ. Έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι τώρα. Δεν την θεωρώ ευχάριστη έκπληξη καθώς είναι η Ανόρθωση. Θα είναι ανταγωνιστική μέχρι τέλους».

Για το ΑΠΟΕΛ: «Το ΑΠΟΕΛ χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο είναι αλάνθαστο. Είναι το ΑΠΟΕΛ, έχει παίκτες μαθημένους στον πρωταθλητισμό».

Για τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ: «Ο Απόλλωνας είναι η δυσάρεστη έκπληξη όχι από πλευράς απόδοσης αλλά από πλευράς αποτελεσμάτων γιατί έκανε καλά παιχνίδια στα οποία αδικήθηκε από το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ δεν αντικατέστησε τους Καταλά και Λαρένα. Αντιμετώπισαν δυσκολίες στην Ισπανική αγορά γιατί ανέβηκαν και εκεί τα συμβόλαια. Δεν ήταν εύκολο να τους αντικαταστήσουν και χάλασε η λειτουργία».

Για τον Μπεργκ και αν ανταποκρίθηκε μέχρι τώρα: «Ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό όντας νέος στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και στην Ομόνοια. Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με τον κύριο Μπεργκ».

Ένα μήνυμα αν θέλεις να στείλεις κάπου: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με ανέχεται και δεν με βλέπει, η σύζυγος τραβά αρκετά βάρη και ένα μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας ότι θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την υπερηφάνεια του. Και ένα μήνυμα σε έναν καλό φίλο τον Κυριακό Γιάγκου ο οποίος πέρασε μια δύσκολο δοκιμασία. Του εύχομαι να είναι γερός δυνατός και να επιστρέψει στην κανονική του ζωή».

Διαβάστε επίσης: 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για Ντολ ότι προτάθηκε σε άλλη μεγάλη Κυπριακή ομάδα

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top