ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σε γη της Αρχιεπισκοπής με… πολεοδομική παρέμβαση του Χρυσοστόμου, η έπαυλη του Μαλαισιανού καταζητούμενου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε γη της Αρχιεπισκοπής με… πολεοδομική παρέμβαση του Χρυσοστόμου, η έπαυλη του Μαλαισιανού καταζητούμενου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολύ σκληρά δούλεψε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ για να πάρει την κυπριακή υπηκοότητα ο Μαλαισιανός επιχειρηματίας Jho Taek Low.

Δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» (06/11) που υπογράφει ο Άγγελος Νικολάου, κάνει λόγο ακόμα και για παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου στην Πολεοδομία, προκειμένου να γίνουν παράνομα έργα σε περιοχή κοντά στη γη όπου βρίσκεται η έπαυλη των 5 εκατομμυρίων ευρώ την οποία αγόρασε ο Μαλαισιανός καταζητούμενος. Μέσω της αγοράς αυτής, ο Low απέκτησε το εισιτήριο για απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας.

Η γη στην οποία βρίσκεται η έπαυλη, ανήκει στην Αρχιεπισκοπή και βρίσκεται στην τοποθεσία Άμμος του Καμπούρη – Λιμνάρα στην Αγία Νάπα. Η πολυτελής παραθαλάσσια οικία αγοράστηκε ημιτελής από εταιρεία που ενεργούσε για λογαριασμό του Μαλαισιανού στις 23 Σεπτεμβρίου του 2018 (ολοκληρώνεται και παραδίδεται εντός των επόμενων δυο μηνών).

Όπως σημειώνει ο συνάδελφος, στις 9 Νοεμβρίου του 2015 και αφού προηγήθηκε η επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Σωκράτη Χάσικο, από τον οποίο ζητούσε να προχωρήσει η πολιτογράφηση του Low, ο Κύπρου Χρυσόστομος κάλεσε γραπτώς την πολεοδομία να στηρίξει έργο που γινόταν από τον Δήμο Αγία Νάπας στην περιοχή και θα είχε ως αποτέλεσμα και τη γενικότερη αναβάθμιση της τοποθεσίας.

 

Επρόκειτο για εργασίες παράνομου εκβραχισμού της περιοχής με στόχο να δημιουργηθεί λιμενοβραχίονας και παράνομη αμμώδης παραλία. Η έπαυλη βρίσκεται σε μια απόκρημνη παραλία στις παρυφές του Εθνικού Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο, εκεί όπου συντελέστηκε το περιβαλλοντικό έγκλημα με τον εκβραχισμό.

Η Γενική Εισαγγελία οδήγησε τους φερόμενους υπαίτιους του εγκλήματος ενώπιον του Δικαστηρίου, με τη νομική διαδικασία ακόμα να συνεχίζεται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top