ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Public εκστρατεία φιλαναγνωσίας: 217 μαθητές και μαθήτριες γίνονται συγγραφείς στο δεύτερο Βιβλίο των Σχολείων!

Public εκστρατεία φιλαναγνωσίας: 217 μαθητές και μαθήτριες γίνονται συγγραφείς στο δεύτερο Βιβλίο των Σχολείων!

Την έναρξη του πρωτότυπου συμμετοχικού προγράμματος δημιουργικής γραφής «Βιβλίο των Σχολείων», σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσαν σήμερα 7 Νοεμβρίου, τα Public σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο κατάστημά τους στο Nicosia Mall.


Πρόκειται για ένα συλλογικό παιδικό βιβλίο, στη συγγραφή του οποίου θα συμμετέχουν 217 παιδιά Ε’ τάξης από 13 δημοτικά σχολεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Δημοτικού Ριζοκαρπάσου.


Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει ο διακεκριμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φίλιππος Μανδηλαράς συντονίζοντας ένα μεγάλο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής σε καθένα από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν.
Κάθε τάξη από τα 13 δημοτικά καλείται να διασκευάσει με σύγχρονο τρόπο, με τη βοήθεια του συγγραφέα, ένα γνωστό παιδικό παραμύθι που -με την καθοδήγηση του έγκριτου συγγραφέα- θα αποτελέσει και τη βασική έμπνευση των παιδιών. Στόχος είναι να δημιουργηθούν 13 μοναδικές διασκευές των παραμυθιών, με διαφορετικό τίτλο. Η διαδικασία επιβλέπεται σε διαφορετικά στάδια της από τον συγγραφέα, ενώ αφού εγκριθεί από το Υπουργείο, θα μετατραπεί σε ένα βιβλίο το οποίο θα μοιραστεί στο τέλος της χρονιάς σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.


Μιλώντας στην εκδήλωση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δρ. Σοφία Ιωάννου Γεωργίου αφού συνεχάρη τα Public για την προσπάθεια τους ανέφερε: «πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τέτοιες ενέργειες βοηθούν την φιλαναγνωσία και φέρνουν τα παιδιά κοντά στο βιβλίο. Εμείς θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ώστε το Βιβλίο των Σχολείων να στεφθεί για άλλη μια φορά με επιτυχία».


Από την πλευρά του ο Ιπποκράτης Κουρκούμπας, Διευθυντής Μάρκετινγκ Public Κύπρου ανέφερε: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας που δέχθηκε, για δεύτερη φορά, με προθυμία, την ιδέα μας να οργανώσουμε μαζί το Βιβλίο των Σχολείων. Στα Public είμαστε περήφανοι που υλοποιούμε μια πρωτοβουλία που φέρνει το βιβλίο κοντά στα παιδιά. Όχι μόνο ως αναγνώστες αλλά και ως δημιουργούς. Το δεύτερο Βιβλίο των Σχολείων εντάσσεται στη διαρκή εκστρατεία μας για προώθηση της φιλαναγνωσίας στην Κύπρο. Στα Public πιστεύουμε στη δύναμη του πολιτισμού. Στα 12 χρόνια της λειτουργίας μας εδώ φιλοξενούμε συστηματικά παρουσιάσεις, συγγραφείς και εργαστήρια. Επενδύουμε συστηματικά στον πολιτισμό και το βιβλίο καθώς επιδιώκουμε να λειτουργούμε ως σημείο αναφοράς για τους φίλους του. Ουσιαστικά είμαστε σήμερα το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο της Κύπρου με περισσότερους από 300.000 τίτλους».


Το βιβλίο θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει στα Public. Τα καθαρά έσοδα του θα διατεθούν στο Ταμείο Προνοίας για Άπορα Παιδιά του Υπουργείου Παιδείας.
Το Βιβλίο των Σχολείων είναι το δεύτερο που δημιουργείται από τη συνεργασία Public και Υπουργείο παιδείας. Το πρώτο εκδόθηκε το 2017. Τα Public, όπως και την προηγουμένη φορά, δεσμεύονται με το τέλος του project να δωρίσουν αριθμό βιβλίων στις βιβλιοθήκες των σχολείων.
#Ανυπομονώ για το Βιβλίο των Σχολείων ΙΙ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top