Τρόοδος, μπροστά στα μάτια μας, αλλά πόσο το ξέρουμε;

Τρόοδος, μπροστά στα μάτια μας, αλλά πόσο το ξέρουμε;

Η σημαντικότητα του Τροόδους, τόσο σε επίπεδο φυσικών αξιών όσο και σε επίπεδο οικοσυστημικών υπηρεσιών, δεν έχει προβληθεί μέχρι σήμερα οργανωμένα, με αποτέλεσμα να μην είναι πλήρως αναγνωρισμένη από τον μέσο άνθρωπο.

Το έργο «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση Φυσικών Αξιών και Οικοσυστημικών Υπηρεσιών» (iLIFE-TROODOS) μας προσφέρει αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα, της σε βάθος γνώσης και ταυτόχρονα ενημέρωσης των πολιτών. Δυστυχώς έχει διαπιστωθεί πως η αντίληψη πολλών συμπολιτών μας για τη σημασία και τον ρόλο του Δικτύου Natura 2000 δεν είναι ξεκάθαρη, πάσχει από παρερμηνείες ή ακόμα και στρεβλώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα και σήμερα μια αρνητική στάση προς αυτό. Αυτά, και όχι μόνο αυτά, αποτελούν τους κυριότερους λόγους για τους οποίους υλοποιείται σήμερα το έργο iLIFE-TROODOS. Έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα και ενέργειες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις φυσικές αξίες και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που δίνει το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους. Στην πραγματικότητα πρέπει όλοι στην Κύπρο να συνειδητοποιήσουμε πως η προστασία του Τροόδους είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE