ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Φωνή

 Φωνή

Από το 2015, η 18η Νοεμβρίου ορίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η Εθνική Στρατηγική είναι η μέθοδος με την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ως κράτος και ως κοινωνία, θα δώσουμε Φωνή στα παιδιά και θα τα ενδυναμώσουμε για να είναι σε θέση να προστατευτούν από τη σεξουαλική βία.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση, αλλά ταυτόχρονα με τη διασφάλιση του δικαιώματος της ουσιαστικής συμμετοχής των παιδιών σε θέματα που τα αφορούν.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εφοδιάζει τα παιδιά και τους νέους/νέες µε τις γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αξίες που χρειάζονται για να είναι σε θέση να προστατεύουν τα ίδια τους εαυτούς τους από κινδύνους που διατρέχουν και τα ενδυναμώνει για την ανάπτυξη υγιών σχέσεων.

Η Φωνή μέσω της Εθνικής Στρατηγικής στόχο έχει να δώσει το χώρο και το χρόνο στα παιδιά να εκφράζονται ελεύθερα και να λαμβάνονται υπόψη οι δικές τους απόψεις και θέσεις. Επιπρόσθετα, να ενθαρρύνει και να στηρίζει τη συμμετοχή και την εμπλοκή τους σε όλα τα επίπεδα λήψεως αποφάσεων.

Τα παιδιά είναι πολύ συχνά παραγκωνισμένα από θέματα που τα αφορούν. Θα πρέπει να τους δοθούν τα μέσα, ο χώρος, οι ευκαιρίες και η υποστήριξη για να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών ή άλλων πρωτοβουλιών με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με τη 16χρονη Λήδα, «πολλοί πιστεύουν πως η άποψή μας δεν έχει σημασία επειδή μας θεωρούν ανώριμους. Αλλά εγώ πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Σε θέματα που μας επηρεάζουν πρέπει να λέμε τη γνώμη μας. Αν κάτι μας επηρεάζει, πρέπει να φροντίζουμε και εμείς να βάζουμε το λιθαράκι μας. Η γνώμη μας μετρά και πρέπει να τη λέμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top