Δραματικό τέλος στην ομηρία της Κωνσταντινούπολης –Νεκρός ο εισαγγελέας και 2 δράστες

Δραματικό τέλος στην ομηρία της Κωνσταντινούπολης –Νεκρός ο εισαγγελέας και 2 δράστες

Με τραγικό τρόπο μπήκε τέλος στην ομηρία εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ νεκροί έπεσαν και δύο δράστες.

Κατά την αιματηρή εισβολή της αστυνομίας στο κτίριο που κρατούνταν ο εισαγγελέας επί ώρες από μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), σκοτώθηκαν δύο δράστες από την ανταλλαγή πυρών, ενώ το θύμα βρέθηκε βαριά τραυματισμένο. Ο εισαγγελέας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε. Το θάνατό του ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter.

Τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ επιβεβαίωσαν γιατροί. Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε (στο νοσοκομείο)... τον χάσαμε παρ' όλες τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε μια συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. Ο εισαγγελέας έφερε τραύματα από πυροβολισμούς, τρία στο κεφάλι και δύο στο σώμα, ενώ η αστυνομία επενέβη μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς, η τουρκική κυβέρνηση έχει επιβάλει μπλακ άουτ και δεν επιτρέπει να κυκλοφορήσει καμία είδηση για την υπόθεση αυτή, η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο, από όπου ακούστηκαν εκατοντάδες πυροβολισμοί, ενώ έβγαινε καπνός από το κτίριο.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, φωτογραφίες του οποίου υπό την απειλή όπλου ανήρτησαν οι δράστες στο Twitter. Μάλιστα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι ένοπλοι τοποθέτησαν στους τοίχους σημαίες της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE