Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Γιασουχίρο Νακασόνε

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Γιασουχίρο Νακασόνε

Ο άλλοτε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιασουχίρο Νακασόνε πέθανε σε ηλικία 101 ετών, μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, δεκαετίες έπειτα από μια θητεία κατά τη διάρκεια της οποίας καλλιέργησε στενή σχέση με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν κι ενεπλάκη σε σφοδρή σύγκρουση με τη γραφειοκρατία της ασιατικής χώρας στην προσπάθειά του να προωθήσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Νακασόνε, πρωθυπουργός από το 1982 ως το 1987, αύξησε το κύρος και την επιρροή της χώρας του μεν αλλά δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας όπως ονειρευόταν την αναθεώρηση του ειρηνιστικού μεταπολεμικού ιαπωνικού Συντάγματος - ουσιαστικά καταρτίστηκε καθ` υπαγόρευση των ΗΠΑ - προκειμένου να αλλάξει η εντολή των ένοπλων δυνάμεων ώστε το Τόκιο να διαδραματίζει πιο ενεργό ρόλο σε διεθνές επίπεδο.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο στις 27 Ιουλίου ο Γκουτέρες - Φέρνει μαζί του ΝτιΚάρλο και Λακρουά

Έρχεται Κύπρο στις 27 Ιουλίου ο Γκουτέρες - Φέρνει μαζί του ΝτιΚάρλο και Λακρουά

Επίσκεψη στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ο ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος θα συναντηθεί ξεχωριστά με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα έχουν και τριμερή συνάντηση, μεταδίδει το παράνομο «τ/κ πρακτορείο ειδήσεων».

BEST OF TOTHEMAONLINE