ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Αποφυλακίζονται εντός της ημέρας 54 πρόσωπα –Παραμένει ο υπερπληθυσμός

ΚΥΠΡΟΣ: Αποφυλακίζονται εντός της ημέρας 54 πρόσωπα –Παραμένει ο υπερπληθυσμός

Αποφυλακίζονται εντός της ημέρας (20/12) με Προεδρική χάρη από το σωφρονιστικό μας ίδρυμα 54 πρόσωπα. Πρόκειται για 21 Κύπριους και 33 αλλοδαπούς.

Του Φάνη Μακρίδη

Ήδη οι δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών δρομολόγησαν τη διαδικασία και στη 01:00 το μεσημέρι (20/12) θα αρχίσουν οι αποφυλακίσεις.

Οι προαναφερθέντες πληρούσαν τα γνωστά κριτήρια:

• Θα είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου

• Μέχρι το τέλος Απριλίου θα αποφυλακίζονταν

• Δεν έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα (φόνοι, απόπειρες φόνου, σεξουαλικά αδικήματα, αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά)

Το πρόβλημα υπερπληθυσμού στο σωφρονιστικό μας ίδρυμα παραμένει. Αρκεί να σημειώσουμε ότι υπάρχουν 760 κατάδικοι τη στιγμή που η χωρητικότητα είναι για 540.

Ειδικότερα στην κλειστή φυλακή, υπάρχουν 515 καταδικασθέντες, τη στιγμή που η χωρητικότητα είναι για 334 άτομα, ενώ η χωρητικότητα ανάγκης είναι στα 489 πρόσωπα.

Εξάλλου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 239 υπόδικοι, δηλαδή, πρόσωπα που κρατούνται για σοβαρά αδικήματα μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους, τη στιγμή που η πραγματική χωρητικότητα είναι για 57 πρόσωπα, ενώ η χωρητικότητα ανάγκης είναι για 114 άτομα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top