ΔΙΕΘΝΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Να σπάσουν το αδιέξοδο του Brexit κάλεσε τους βουλευτές ο Μπόρις Τζόνσον

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Να σπάσουν το αδιέξοδο του Brexit κάλεσε τους βουλευτές ο Μπόρις Τζόνσον

Με κάλεσμα προς τους βουλευτές «να σπάσουν το αδιέξοδο» υλοποιώντας το Brexit και «να επανενώσουν τη χώρα», άνοιξε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ.

 

Ο κ. Τζόνσον υπερασπίστηκε τις αλλαγές που έχει κάνει στο νομοσχέδιο, όπως τη νέα διάταξη που απαγορεύει την παράταση της μεταβατικής περιόδου πέρα από το τέλος του 2020.

«Η παράταση της περιόδου εφαρμογής θα έφερνε τη χώρα στη θέση του Προμηθέα, δεσμώτη στον γκρεμό των Ταρτάρων, με τον αετό να του ξεριζώνει το συκώτι και αυτό να ξαναβγαίνει, μονό και μόνο για να ξεριζώνεται ξανά σε έναν αέναο κύκλο», είπε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Πρωθυπουργός δέχθηκε επίσης πολλές παραινέσεις από βουλευτές να μην αφαιρέσει τη διάταξη περί υποχρέωσης της κυβέρνησης να επιτρέπει σε ανήλικους πρόσφυγες την επανένωσή τους με τις οικογένειές τους που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απάντησε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει σχετικά, αλλά με τους δικούς της και όχι τους ευρωπαϊκούς όρους.

Απαντώντας ο ηγέτης των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι η αφαίρεση της συγκεκριμένης διάταξης συνιστά «απόλυτο αίσχος».

Ο κ. Κόρμπιν είπε επίσης ότι η προτεινόμενη συμφωνία του Brexit θα λειτουργήσει «ως πολιορκητικός κριός» που θα απορρυθμίσει τη βρετανική οικονομία αφήνοντάς την έρμαιο στις υπερβολές της ελεύθερης αγοράς.

Κατηγόρησε εκ νέου τον Πρωθυπουργό ότι προωθεί αυτή την «τοξική» συμφωνία ώστε να «ξεπουλήσει» στον Ντόναλντ Τραμπ και τις αμερικανικές επιχειρήσεις το εθνικό σύστημα υγείας NHS.

Προειδοποίησε επίσης ότι η συμφωνία αυτή «δεν φέρνει βεβαιότητα για τις κοινότητες και τις επιχειρήσεις και κρύβει τον κίνδυνο ενός σκληρού Brexit» στο τέλος της μεταβατικής περιόδου.

Προανήγγειλε ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο. Παρόλα αυτά, ο κ. Τζόνσον έχει πλέον ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, γεγονός που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί επί της αρχής στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί γύρω στις 2.30 το απόγευμα ώρα Λονδίνου.

 

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top